szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban bemutattunk már egy testre szabható Start menüt, amelyet kifejezetten USB...

Korábban bemutattunk már egy testre szabható Start menüt, amelyet kifejezetten USB memóriakulcsokhoz fejlesztettek, hogy a segítségével egyszerűen és gyors érhessük el hordozható alkalmazásainkat.
Ezúttal ugyanerre a feladatra mutatunk egy alternatív megoldást azoknak, akiknek a korábbi program valamiért „nem jött be”.

Nagyon emlékeztet a Windows 7 Start menüjére

A CodySafe lényegre törő telepítője azonnal keresni kezdi az USB memóriánkat, így rögtön a megfelelő helyre telepíthetjük újdonsült menünket. Ha volt már valami a hordozható meghajtón, azt nem bántja, csak mellé települ és létrehozza saját könyvtárszerkezetét a dokumentumok és a hordozható alkalmazások számára.
Saját menünket az Options... gombra kattintva alakíthatjuk ki, itt válogathatjuk össze, mely programok jelenjenek meg a menüben. Az áttekinthetőség kedvéért programcsoportokat is létrehozhatunk, és megadhatunk automatikusan elinduló alkalmazásokat is.

Gyorsan elvégezhetjük a beállításokat

A menü segítségével folyamatosan látjuk, hogy mennyi szabad hely van még a meghajtónkon, és egyetlen kattintással elvégezhetjük az USB memória megfelelő leválasztását is a rendszerről. A program felülete ízléses, alkalmazkodik a Vista és a Windows 7 stílusához (de természetesen XP-s géphez kapcsolódva is tökéletesen használható). A következő verziókba már beépített titkosítást és más biztonsági funkciókat is ígérnek a fejlesztők.

Aki nem szeretne bajlódni a hordozható alkalmazások saját kezű összeválogatásával, annak javasoljuk a PortableApps.com oldal meglátogatását, ahonnan rengeteg közismert szoftver telepítés nélkül futtatható, így USB memóriakulcsokon is kényelmesen hurcolható és használható változata tölthető le. Ráadásul itt eleve kész menüt is kapunk hozzájuk (többféle csomagot tölthetünk le, attól függően, mekkora memóriával rendelkezünk). A PortableApps.com alkalmazásai szintén ingyenesek!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!