szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Hawkscope elérhető Windowsra, Linuxra és OS X-re egyaránt.

A Hawkscope elérhető Windowsra, Linuxra és OS X-re egyaránt. A cél mindhárom esetben ugyanaz: felgyorsítani a fájlok, programok, könyvtárak elérését. Erre a célra persze remekül használhatók a korábban már egy anyagba is összegyűjtött különféle Dock utánzatok, vagy a Lacunhyhoz hasonló alkalmazásindítók, de a Hawkscope egy kicsit másként közelíti meg a problémát.

Gmail leveleinket és Twitter bejegyzéseinket is figyelhetjük vele

A dokk utánzatokkal ellentétben ugyanis ennek a programnak nem mi adhatjuk meg, hogy milyen alkalmazásokat vagy fájlokat tegyen gyorsan elérhetővé, hanem gépünk minden egyes állományát és mappáját, hálózati eléréseit automatikusan felveszi a listájára.
Így ha mondjuk OS X alatt szeretnénk megtekinteni egy videót, nem a Findert kell elindítanunk és megkeresni benne a Movies mappát, hanem a menüsorban ülő Hawkscope ikonra kattintva megjelenő menüben juthatunk el a kívánt állományhoz. Windowson a teendő ugyanez: a Tálcán látható kis ikonnal érünk el mindent. A meghajtók tartalmát, fontos mappáinkat, alkalmazásainkat és persze a beállításhoz szükséges Settings menüpontot.
Utóbbiban testre szabhatjuk a menü megjelenését és működését is, tiltólistára vehetünk mappákat, hogy ne terheljük feleslegesen a menüt, vagy ha az alapértelmezésben megjelenő mappák mellé szeretnénk még továbbiakat felvenni, azt is megtehetjük.

Macen is hatékony segítség

Rendben, ettől talán még nem lenne olyan nagy szám a Hawkscope. Nem bonyolult „jószág”, ám annál hasznosabb lehet, ha „belakjuk” és kiegészítjük a számunkra fontos dolgokkal. A program ugyanis bővíthető különféle plug-inekkel is, így például azonnal elérhetővé teszi Gmail levelezésünket a listában, vagy Twitter üzeneteinket/válaszainkat/barátaink írásait. Sőt, Google kereséseinket is egyszerűbbé tehetjük vele.
Ezekkel együtt már jóval csábítóbb eszköz a Hawkscope, igaz, cserébe mindezért rendesen zabálja a memóriát is. Ha azonban van elég RAM a gépünkben, praktikus kis segédeszközre tehetünk szert a használatával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elhunyt a tévétornából jól ismert Bérczi István tornász

Elhunyt a tévétornából jól ismert Bérczi István tornász

Zacher Gábor szerint is előfordul, hogy választani kell, kit tegyenek lélegeztetőgépre

Zacher Gábor szerint is előfordul, hogy választani kell, kit tegyenek lélegeztetőgépre

Alig használt Ferrari Enzo várja új gazdáját

Alig használt Ferrari Enzo várja új gazdáját