szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újra kell tárgyalni az Európai Parlament (EP) és az európai uniós tagországok között a távközlési ágazat átalakításával foglalkozó, ambiciózus szabálycsomagot, miután az EP, az internethasználók jogait szolgáló biztosítékok hiányosságai miatt nem szavazta azt meg szerdai plenáris ülésén.

A reformok jóváhagyására így a júniusi választásokkal leköszönő jelenlegi uniós képviselőtestületnek már nem lesz módja, az egyeztető tárgyalásokra várhatóan ősszel kerül sor az új összeállítású parlamenttel.

A távközlési csomag célja a verseny növelése, a fogyasztók jobb és olcsóbb kiszolgálása lenne. A szerdai strasbourgi döntés némileg meglepetésnek számít azt követően, hogy az intézményközi egyeztetéseken néhány héttel ezelőtt már sikerült kompromisszumra jutni a témában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Mit rejteget a távközlés jövője?

Az A.T. Kearney stratégiai tanácsadó cég tanulmánya szerint a távközlési iparág jövőjét a vezetékes hálózatokat birtokló hagyományos szereplők és az online piac feltörekvő újoncai közötti harc alakítja.

hvg.hu Tech

A távközlési piac két éve tetőzött, azóta zsugorodik

A telekommunikációs szolgáltatások piaca 2007-ben elérte csúcspontját, és azóta csökkenő trendet mutat. A jövő a következő generációs hálózatokon, több platformon nyújtott komplex, integrált szolgáltatásoké lehet. A BellResearch kutatócég szakértőinek elemzése a 2001 óta éves rendszerességgel készülő Magyar Infokommunikációs Jelentés adataira építve a piac aktuális trendjeit tekinti át.

MTI Gazdaság

Nem lesz távközlési szuperhatóság az EU-ban

Várhatóan nem lesz távközlési szuperhatóság az Európai Unióban, miután az Európai Bizottság az uniós tagállamok és az Európai Parlament (EP) nyomására felülvizsgálta ezt a javaslatát.

hvg.hu Tech

IDC: a válság új lehetőségeket teremt a régió távközlési vállalatainak

A globális gazdasági válság következtében a közép-kelet-európai távközlési vállalatok átértékelik üzleti terveiket. Az IDC adatai szerint, a jelenleg zajló konszolidációval, kormányzati beruházásokkal, és technológiai migrációval jelentkező változások megkönnyítik a vállalatok számára a gazdasági hullámvölgy átvészelését.

Szlovákia újabb tömeges tesztelésre készül

Szlovákia újabb tömeges tesztelésre készül

A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban

A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban

India megkezdte a világ legnagyobb oltási kampányát

India megkezdte a világ legnagyobb oltási kampányát