szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Szóval van egy jól működő rendszer, amelyet kár lenne tönkretenni, ám...

Szóval van egy jól működő rendszer, amelyet kár lenne tönkretenni, ám mégis megeshet, hogy ez megtörténik. Ha valami miatt újra kell telepítenünk a rendszert, vagy csak egy adott driver sérül meg (netán felülírjuk az egyiket egy újabb verzióval, amelyről kiderül, hogy csapnivaló), akkor bizony nem árt, ha kéznél van minden, ami előtte működött.
Ugyancsak hasznos lehet az eszközmeghajtók lementése, ha mondjuk használt notebookot vásároltunk, amelyhez nincs meg az eredeti driver-telepítő, és a neten sem található utánpótlás. Ilyenkor jó, ha van mire támaszkodni. Korábban írtunk már a Visual CD szoftverről, amelyet a legjobb ingyenes CD-/DVD-katalógusnak neveztünk. Nos, úgy tűnik, a gyártó többi szoftverére sem lehet panasz.
A Double Driver például kitűnő választás, ha biztonsági mentést szeretnénk készíteni a rendszerben található összes vagy éppen használatban lévő driverről.
A program pillanatok alatt összegyűjti ezeket egy listába, ahol a név mellett a verziószámot, a telepítés dátumát és a készítőt is láthatjuk.

Pillanatok alatt lementhetjük a fontos eszközmeghajtókat

Ezek közül automatikusan kijelöli azokat, amelyekre valószínűleg szükségünk lesz később, de természetesen mi magunk is jelölgethetünk hozzá plusz meghajtókat, vagy akár mentésre ítélhetjük valamennyit (vagy kizárhatjuk például a Microsoft sajátjait).
Ezután a Backup! gombra kattintva ki kell választanunk a célmappát és azt, hogy milyen formában kívánjuk tárolni a meghajtóprogramokat. Kérhetünk tömörítést vagy csak egyszerű, (kategóriák alapján felosztott) almappákba másolást, esetleg önkicsomagoló tömörítvényt. Az is megoldható, hogy a mentésben szerepeljen a Double Driver telepítés nélkül futtatható változata, így a visszaállításhoz ez is rögtön kéznél lesz.
Eszközmeghajtóinkról a listát nyomtathatjuk vagy elmenthetjük egy szöveges (txt) fájlba is.
A program felülete egyszerű, a működése gyors, a hordozható változat pedig praktikus a visszaállításnál, és akár egy USB memóriakulcsról is használható, telepítés nélkül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!