szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Bár még mindig maradunk régi kedvencünknél, a FormatFactorynál, ha valakinek...

Bár még mindig maradunk régi kedvencünknél, a FormatFactorynál, ha valakinek az a program nem tetszene annyira, a WinLAME aktuális verzióját talán megfelelő alternatívának találja. Odáig egyformák, hogy mindkét szoftvert ingyen használhatjuk, ám a WinLAME felülete szinte a végtelenségig le van egyszerűsítve, így gyorsan és hatékonyan konvertálhatunk vele akár több különböző formátumú hangfájlt is a kívánt formátumba.

Első lépésben kiválasztjuk a fájlokat

A program ismer minden népszerű formátumot, beleértve az mp3, ogg, wav, wma és flac típusokat, ráadásul nemcsak ezeket képes konvertálni, hanem rippelhetünk vele CD-t is (freedb támogatás is van benne, vagyis a dalokhoz ilyenkor letölti az tageket az internetről).

Ezután kiválasztjuk a célformátumot

A használata egyszerű, a Windowsban megszokott „varázslók” stílusában működik. Az első lapon összeválogathatjuk az átalakításra szánt fájlokat, majd a Next gombra kattintva kiválaszthatjuk a célformátumot, hogy hová kerüljenek az új állományok, létrehozzon-e a program m3u lejátszási listát, illetve hogy mi történjen a konvertálás után (eredeti fájlok törlése, gép kikapcsolása stb.).

Beállíthatjuk a minőséget is

A következő lapon már a hangminőséget állíthatjuk be kedvünk szerint, azt követőn pedig elindíthatjuk a konvertálást.

És már indulhat is a konvertálás

A WinLAME gyorsan és megbízhatóan dolgozik. Extrákat nem igazán tud (hacsak a konvertálás végeztével a gép kikapcsolását és az m3u lista létrehozásának lehetőségét nem vesszük annak).
Viszont ha gyorsan kell konvertálnunk valamit, rendkívül nagy segítség lehet. Aki ennél többre vágyik, annak még mindig ott a FormatFactory, vagy a számtalan további zenekonvertáló alkalmazás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!