szerző:
techline.hu

Nem is olyan régen írtunk egy weboldalról, amelynek a segítségével...

Nem is olyan régen írtunk egy weboldalról, amelynek a segítségével kényelmesen alakíthatjuk át PDF állományainkat Word dokumentumokká. Ez egy rendkívül kényelmesen használható módszer, amely nem igényel telepítést, és az is teljesen mindegy, milyen rendszer fut a számítógépünkön.

Tényleg néhány mozdulat csupán...

Nos, a fenti oldal készítői azokra is gondoltak, akik nem Word dokumentumként, hanem inkább Excel táblázatként szeretnének viszontlátni a PDF fájlokat.
A PDF to Excel oldal segítségével mindez gyerekjáték. Az eljárás gyakorlatilag azonos azzal, amit anno a Word dokumentumok esetében ismertettünk: csak feltöltjük az átalakítani kívánt fájlt, megadjuk az e-mail címünket, ahová visszaküldhetik az elkészült Excel táblázatot, és már konvertálhatunk is.

A konvertált fájl levélben érkezik vissza

Az eredmény a rendszer terheltségétől függően azonnal vagy akár percekkel (nagyon ritkán egy 10-15 perccel) később landol a bejövő üzeneteink között.
Az átalakított Excel táblázatot ezután már kedvünkre szerkeszthetjük kedvenc táblázatkezelőnkben (Excel, Calc stb.). Sajnos az eredeti táblázat képleteit nem kapjuk vissza, hiszen azokat a PDF dokumentumok már eleve nem tartalmazzák, hiába készült esetleg a forrásanyag is Excelben.
Ha viszont egy PDF-ben kapott, óriás táblázatot szeretnénk átszerkeszteni az Excelben, arra kiválóan használható ez a megoldás.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
techline.hu Tech

A leggyorsabb PDF-olvasók

Igaz, hogy az új Adobe Reader már gyorsabban indul, de ennek ára van, ugyanis a...

A lakástakarékot ugyan beszántották, de itt van nekünk 5 kiváló mém

A lakástakarékot ugyan beszántották, de itt van nekünk 5 kiváló mém

Egyre több ország ítéli el a szaúdi újságíró meggyilkolását

Egyre több ország ítéli el a szaúdi újságíró meggyilkolását

Megindult a domb egy útépítés miatt

Megindult a domb egy útépítés miatt

Bulizók alatt szakadt be a mennyezet Amerikában

Bulizók alatt szakadt be a mennyezet Amerikában

Így teheti sokkal szebbé a Chrome vagy Firefox böngészőjét

Így teheti sokkal szebbé a Chrome vagy Firefox böngészőjét

212 milliós mínuszban a szombathelyi uszoda

212 milliós mínuszban a szombathelyi uszoda