szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Azt elöljáróban azért el kell mondanunk, hogy ezeknek az effekteknek a...

Azt elöljáróban azért el kell mondanunk, hogy ezeknek az effekteknek a használatához nem árt egy kicsit erősebb gép, vagyis öreg PC-ken nem szerencsés használni a programot (vagy legalábbis nem minden effektet). Akinek viszont modern gépe van, és szeretné egy kicsit felturbózni az XP megjelenését, ennél egyszerűbben és gyorsabban nem tudja megoldani.
A Nimi Visuals X használatához szükségünk lesz a Microsoft .NET keretrendszerére, de ezen kívül semmi másra, még csak telepítenünk sem kell a programot.

Néhány kattintással konfigurálhatjuk

Egyszerűen elidítjuk a letöltött EXE-t és a Tálcára leülő ikonra kattintva egyszerűen ki- vagy bekapcsolhatjuk a számtalan effektet. Pillanatok alatt átváltoztathatjuk a rendszert, miközben a funkciókat és a felépítést nem bántjuk, így nem kell újratanulunk annak használatát, mint néhány skinező alkalmazás esetében. Ráadásul ha meguntuk a dolgot, vagy túlságosan lelassulna a gépünk tőle, egyetlen mozdulattal kikapcsolhatunk minden felesleges effektet.

A különféle átlátszóságokon (Tálca, ablakok, inaktív ablakok stb.), árnyékokon, ablakanimációkon kívül érdekes háttérképeket is kreálhatunk a programmal, például látványos montázst a Pictures mappában tárolt fotóinkból. Sőt, a Linuxban megismert „gumi” ablakokat is használhatjuk, és látványosabbá tehetjük például a futó alkalmazások közötti váltást is. És még olyan apróságokat is megoldhatunk, mint a megcsillanó fény az ablakok sarkában...
Azt persze senki nem állítja, hogy ezek a lehetőségek mind hasznosak lennének, de van közöttük néhány, amely még egyszerűsíti is a munkát. Az viszont kétségtelen, hogy rendkívül látványossá varázsolhatjuk így a Windows XP-t.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!