szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Gmail – bár már most is a világ legjobb levelezője – még mindig...

A Gmail – bár már most is a világ legjobb levelezője – még mindig „béta”. Ennek ellenére rengeteg újítás, extra funkció kapott helyet benne. A legújabb közülük a levélfordítási funkció. 

Alapesetben a Gmail-ben beállított nyelvre fogja fordítani a levelező az idegen nyelven kapott üzeneteket, azaz ha a Gmail felületünk magyarra van állítva, akkor minden angol/német/orosz/akármi nyelvű e-mail esetében az „Üzenet fordítása a következő nyelvre: Magyar” link fog megjelenni a levél fölött.

Egy kattintással lefordítathatjuk a levelet, az eredmény olyan lesz amilyen (bár a „Google tekercseket” semmi sem múlhatja felül), de a legtöbb esetben használható és érthető. Fordítás után a levél sajnos nem marad magyar, a továbbiakban is mindig kattintanunk kell, ha a lefordított verziót akarjuk megtekinteni. Ha fordítás után mégis az eredeti változatot akarjuk, csak válasszuk az „Eredeti üzenet megtekintése” opciót. Sőt, a nyelvek között is váltogathatunk a „Váltás másik nyelvre” lehetőségre kattintva. 

Ha a fordítás alapesetben nem jelenik meg automatikusan, nekünk kell bekapcsolnunk a szokásos helyen, azaz a Google Labs kiegészítők közül kiválasztva, a Beállítások menü „Labs” fülén. 

Ráadásul, ha egy jót akarunk derülni, akkor immár lehetőségünk van rá, hogy lefordítsuk a legkülönfélébb „nigériai spam” leveleket, a szórakozás garantált. Ha Internet Explorert vagy Firefoxot használunk, akkor az indiai/kínai és a jobbról-balra író nyelvek támogatása is működik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szijjártó a Fidesz kilépéséről: Manfred Weber szégyellje magát!

Szijjártó a Fidesz kilépéséről: Manfred Weber szégyellje magát!

A fejfájást vizsgálták az SZTE kutatói, címlapra kerültek vele

A fejfájást vizsgálták az SZTE kutatói, címlapra kerültek vele

Hrutka János: Nem elfogadott a futballban melegnek lenni

Hrutka János: Nem elfogadott a futballban melegnek lenni