szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ha gyakran töltünk le videókat mondjuk a YouTube-ról, már eleve jól jöhet a...

Ha gyakran töltünk le videókat mondjuk a YouTube-ról, már eleve jól jöhet a Grab Tube oldal, hiszen telepítés nélkül egyetlen mozdulattal szedhetjük le a számunkra kedves filmet, ráadásul azonnal többféle formátumban: mp4, flv, 3gp vagy ha csak a hangra van szükségünk, akkor mp3.
Ezzel nem lóg ki az oldal a sorból, írtunk már számos hasonló weboldalról vagy éppen szoftverről.
A Grab Tube azonban még egy hasznos funkcióval rendelkezik, ez pedig a videók konvertálásának a lehetősége. Ha van egy flv, mp4, 4gp, mpeg vagy avi formátumú videónk, amelyből nekünk éppen a másik formátum lenne megfelelő (mondjuk mert a telefonunk csak azt játssza le), csak feltöltjük a kérdéses fájlt a szerverre (maximum 40 MB-os videókkal dolgozhatunk), és kis idő múlva már tölthetjük is le azt, a megfelelő változatban.

A konvertálás az online megoldás ellenére egészen gyorsan megy, kár, hogy a WMV formátumot nem ismeri a rendszer, mert az szintén széles körben használt Windows platformon. A YouTube letöltés néha megmakacsolja magát és nem töltődik le a videó a gomb megnyomása után (ilyenkor a Download gomb helyett nyomjuk meg az Enter billentyűt, miután megadtuk a kívánt YouTube videó URL címét). Reméljük, ezt a fejlesztők majd megoldják idővel.
Ezt leszámítva, ha gyorsan kell valamit átkonvertálnunk a fenti formátumok valamelyikébe, jó szolgálatot tehet az oldal.
Akinek valamiért nem tetszene, próbálkozhat többet tudó, de szintén ingyenes szoftverekkel, vagy más, több funkcióval rendelkező online oldalakkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!