szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Több cikkünkben is bemutattukmár, hogyan lehet a VMware Fusion vagy a Parallels...

Több cikkünkben is bemutattukmár, hogyan lehet a VMware Fusion vagy a Parallels segítségével olyan  programokat kipróbálni és használni, amelyek nem a gépünkön futtatott operációs rendszerre készültek.
Az VirtualBox gyakorlatilag mindent tud, amit a pénzért kapható társai (VMware Fusion, Parallels) kínálnak. A Windows, OS X és Linux rendszerekre készült változatokat a http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads oldalról lehet ingyen  letölteni.
Más virtuális szoftverekhez hasonlóan, a VirtualBox is képes több virtuális gépet kezelni, így például nyugodtan telepíthetünk OS X-et futtató gépünkre Windowst is és Linuxot is, de persze annak sincsen akadálya, hogy Windows alatt próbálgassunk Linux alkalmazásokat.

Észrevétlenül belesimul a Windows az OS X-be

Egy-egy virtuális gép telepítése után állíthatjuk be az úgynevezett Guest Additions kiegészítőket. Ilyen extrák például a Seamless mode, a Full screen mode és a megosztott folderek.
A jelenlegi virtualizációs programok közül egyedül a VirtualBox támogatja teljes egészében a Remote Desktop Protocolt, ami lehetővé, hogy távolról futtassunk egy virtuális gépet. 
A Sun Microsystem VirtualBox egy nyílt forráskódú megoldás, ezért már most számos külső fejlesztő által készített modul létezik hozzá.
A programról részletesebben itt olvashat, és videókon azt is megnézheti, hogyan lehet létrehozni egy új virtuális gépet és hogyan fut a  Mac OS X Leopardon a Microsoft  Windows 7.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!