szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Bár a Windows 7 Tálcájára szinte bármit kitehetünk a Pin to Taskbar...

Bár a Windows 7 Tálcájára szinte bármit kitehetünk a Pin to Taskbar menüponttal (jobb kattintás mondjuk egy alkalmazás ikonján az Asztalon és már meg is van oldva a dolog), sok program még mindig létrehozza az indításához szükséges parancsikont a Windows Gyorsindítójára (Quick Launch toolbar), azonban a Gyorsindító nincs sehol a Windows 7-ben. Ha viszont úgy érezzük, szükségünk lenne rá, néhány mozdulattal elővarázsolhatjuk (sok program telepítője hoz itt létre automatikusan ikont, így néha jól jöhet).

Kattintsunk a jobb egérgombbal a Tálca egy szabad részén és válasszuk a Toolbars/New Toolbar… menüpontot. Itt adjuk meg a következő elérési utat:
%UserProfile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch
Ezután kattintsunk a Select Folders gombra.

A Quick Launch bar ezzel visszakerül a Tálcára, ahogy azt a Windows XP alatt is megszoktuk.
Kattintsunk jobb gombbal a Tálcára, és vegyük ki a jelölést a Lock the taskbar menüpont elől. Ezután már megváltoztathatjuk a létrehozott eszköztár méretét, sőt ha a jobb gombbal kattintunk rá, a Show Title és Show Text menüpontok előtti pipa törlésével eltűntethetjük a zavaró feliratokat is.

Alapértelmezésben kis ikonokat kapunk, de ha jobban szeretnénk a Windows 7-ben megszokott nagy ikonokat használni, egy jobb kattintás a Quick Launch eszköztáron, majd válasszuk a View/Large icons opciót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most kiderül, hogy megtisztítható-e egy ország a vírustól, ha mindenkit letesztelnek

Most kiderül, hogy megtisztítható-e egy ország a vírustól, ha mindenkit letesztelnek

Áprilisig számol kijárási korlátozásokkal a francia kormány

Áprilisig számol kijárási korlátozásokkal a francia kormány

Plusz egymilliárd forintot kap a külügy a magyar űrprogramra

Plusz egymilliárd forintot kap a külügy a magyar űrprogramra