szerző:
techline.hu

A  Novell Business Service Management (BSM) néven piacra kerülő szolgáltatáscsomagja olyan stratégiai fontosságú...

Novell Business Service Management (BSM) néven piacra kerülő szolgáltatáscsomagja olyan stratégiai fontosságú képességekkel bővíti a Novell kínálatát, amelyek az üzleti folyamatok szolgálatába állítják a vállalatok informatikai rendszereit. A Novell BSM megoldása csökkenti az IT-infrastruktúra változásából eredő technológiai kockázatokat és tompítja a kritikus helyzetek hatásait, mivel az esetleges rendszerleállások esetén is az üzleti szempontból legfontosabb folyamatok számára biztosít elsőbbséget. Mindemellett az informatikai vezetők egyik legnehezebb feladatának elvégzésében is segítséget nyújt, hiszen egy BSM megoldással minden korábbinál meggyőzőbben tudják bemutatni az informatika előnyeit a menedzsmentnek. Az értékesítési adatok szerint is egyre több vállalat ismeri fel, hogy az üzleti szolgáltatások felügyeletét szolgáló eszközök jelentős értéket teremtenek számukra azáltal, hogy biztosítják, hogy az informatikai rendszer és a szervezet a lehető leghatékonyabban reagáljon a mindennapos kihívásokra.

A Forrester piacelemző vállalat szerint az informatikai felügyeleti szoftverek területén a BSM/SLM szegmens volt a harmadik legerősebb 2008-ban: éves szinten 36 százalék piacbővülést ért el. A Novell BSM megoldása igen kedvező befektetés, hiszen a Forrester felmérése szerint úgy növeli az informatikai rendszer működési hatékonyságát, hogy 50-60 százalékkal csökkenti az árbevételt hozó informatikai szolgáltatások állásidejét, és akár 30 százalékkal csökkenti az informatikai rendszer működési költségeit. A 90 nap alatt bevezethető megoldással 30 nap múlva már kimutatható a rendszer által hozzáadott érték. A Novell BSM megoldását számos különböző területen tevékenykedő vállalat használja, többek között az IT-, biztonsági és kommunikációs megoldásokat szállító Verizon Business, a világ egyik legnagyobb biztosítási és pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalata, a Nationwide, és a világ egyik legnagyobb infrastruktúra, pénzügyi és médiaszolgáltató vállalata, a General Electric. A Novell BSM ügyfeleinek 95 százaléka rendszeresen megújítja a licenceket és szolgáltatásokat. 

„Örömmel jelentjük be, hogy a Novell BSM megoldások teljes termékportfóliója már Magyarországon is elérhető. Az üzleti szolgáltatások felügyeletét szolgáló megoldások szerves részét képezik a Novell adatközpont-stratégiájának, ezért büszkék vagyunk arra, hogy már meglévő és új ügyfeleink számára is egy olyan szolgáltatásvezérelt adatközpontot tudunk létrehozni, amely technológiafüggetlen, így heterogén környezetben is jól működtethető” – mondta Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország kereskedelemtámogatási vezetője. „Az iparág első Web 2.0-es megoldásokat is támogató BSM csomagja segíti az informatikai vezetőket az üzleti szempontból kritikus szolgáltatások hatékonyabb üzemeltetésében. A piacon egyedülálló módon gyártó független CMDB komponenssel nyújtunk teljeskörű és adaptálható szolgáltatás modellt az ügyfeleinknek. Ezzel a Novell megtette a szükséges lépéseket, hogy biztosítsa vezető szerepét a BSM-piacon” – tette hozzá Hargitai.

A rendszerleállások 60 százaléka elkerülhető
A Novell BSM megoldása a moduláris felépítésének és a skálázhatóságának köszönhetően a vállalat méreteihez és igényeihez igazítható. Az átfogó, kiterjeszthető, egységes platformnak köszönhetően a rendszer könnyen bevezethető a vállalatok jelenlegi informatikai környezetébe, és rugalmasan alkalmazkodik a jövőbeli kihívásokhoz. Az integrálható eszköz több mint 70 csatolót tartalmaz, amellyel minden főbb szállító rendszerében tárolt adatokhoz képes csatlakozni és azokkal együttműködni. A vállalatok számára a legtöbb problémát az IT-rendszerben végrehajtott, előzőleg jóváhagyott változtatások okozzák. Egy megfelelő változáskövető rendszer – mint a Novell BSM megoldása – ezeket kiszűri, így a rendszerleállások 60 százaléka elkerülhetővé válik. A Novell BSM  ITIL-ajánlásoknak megfelelően segíti a rendszer működését.

A Novell öt integrált, de egymásra építhető terméket kínál a BSM-megoldáscsomag részeként:
Novell Business Service Manager – valós időben nyomon követi az alkalmazásokra és szolgáltatásokra gyakorolt hatásokat
Novell myCMDB – az átfogó informatikai infrastruktúra modellezéséhez és elemzéséhez kínált teljes konfigurációkezelési adatbázis (CMDB) megoldás
Novell Business Experience Manager – költséghatékony alkalmazás-teljesítményfigyelő megoldás
Novell Business Service Level Manager – szolgáltatási szintek valós idejű kezelésére szolgáló megoldás
Novell myMO Executive Dashboard – egyszerű és intuitív, szerepalapú megjelenítés
A Novell üzleti szolgáltatások felügyeleti megoldásait integrálják a PlateSpin alkalmazás-felügyeleti termékeivel és a Novell SUSE Linux Enterprise Server operációs rendszerrel, így teljeskörű és egyesített adatközpont-megoldásokat kínál a modern adatközpontok kiépítéséhez. A tervekkel és az ütemtervvel kapcsolatos további információk még ebben az évben elérhetők lesznek.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Hatalmas sport-divatterepjárót leplezett le a VW

Hatalmas sport-divatterepjárót leplezett le a VW

Kolozsváron is bevezetik a vezető nélküli buszokat

Kolozsváron is bevezetik a vezető nélküli buszokat

Negyedik napja keresnek egy debreceni túrázót Erdélyben

Negyedik napja keresnek egy debreceni túrázót Erdélyben

A IV. kerületben is marad az ellenzéki polgármester

A IV. kerületben is marad az ellenzéki polgármester

Borkai-ügy: Steinmetz Ádám már meg is kereste a MOB-ot

Borkai-ügy: Steinmetz Ádám már meg is kereste a MOB-ot

A hülye poén visszanyal: Justin Trudeau zuhanása

A hülye poén visszanyal: Justin Trudeau zuhanása