szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ismeretlen eredetű rajzolat jelent meg a Krasznodari területen egy búzamezőn - jelentette az Interfax orosz hírügynökség Vagyim Csernobrovra, a Koszmopoiszk (Kozmokeresés) elnevezésű nemzetközi tudományos egyesület koordinátorára hivatkozva.

A rajz nyolc körből és körülöttük lévő gyűrűkből áll, amelyek érintkeznek egymással. A körök átmérője eltérő: 5 és 25 méter között változik. Csernobrov szerint az egyesület tagjaiból álló csapat június elején érkezett a Novokubanyszk város közelében lévő táborába, mert előre kiszámolták a körök várható megjelenésének időpontját. Mint mondta, az egyesület már a szovjet idők óta kutatja az ilyen jelenségeket, így hatalmas archívummal rendelkezik, és előre ki tudja kalkulálni a körök újbóli megjelenésének valószínűsíthető idejét, habár a helyét még nem látja előre.

Azt is elmondta, hogy az említetten kívül Armavir mellett, egy farmer földjén is felbukkantak körök, de a gazdálkodó hamar megsemmisítette azokat, nyilván attól tartva, hogy az ismertetlen eredetű jelenség miatt nem tudja majd eladni a gabonáját. Végül beszámolt arról, hogy a most megjelent köröket videóra rögzítette az egyik helyi tévéállomás, az egyesület tagjai pedig fotókat készítettek madártávlatból. A fényképeket hamarosan felteszik az internetre.

Csernobrov szerint a térségben egy héten belül megismétlődik majd a jelenség, vagyis újabb gabonakörök lesznek láthatók. Hozzátette, hogy nem mondja meg előre ennek időpontját, bár már kiszámolták. Nem szeretnék azonban, ha tréfás kedvű emberek megpróbálnának hasonlókat rajzolni a mezőkre. Alighanem ebben az évszakban valamiféle "ablak" nyílik, és ilyenkor keletkeznek a körök. Az egyesület ennek okait még tanulmányozza - közölte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!