szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kutatás-fejlesztéssel, innovációval foglalkozó kis- és középvállalkozásokat segítő technológiai inkubátorházak létrehozására és fejlesztésére írt ki pályázatot a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (DARFÜ) - közölte Kozma József, a regionális fejlesztési tanács elnöke sajtótájékoztatón szerdán Szegeden.

A pályázaton a tudásra építő vállalkozásoknak megfelelő fizikai környezetet és informatikai hátteret teremtő kezdeményezések kaphatnak támogatást - mondta a programról tartott sajtótájékoztatón a szocialista országgyűlési képviselő.

A technológiai inkubátorházakban olyan induló vállalkozások kaphatnak helyet és átfogó szolgáltatásokat megerősödésükig, melyek a régióban létrejövő tudományos eredmények hasznosításában működnek közre - mondta Kozma József.

Zsigmond Anikó, a DARFÜ projektmenedzsere elmondta, az 1,5 milliárd forintos keretösszegű pályázaton a beruházások költségének legfeljebb 50 százalékáig juthatnak támogatáshoz az önkormányzatok, gazdasági társaságok, illetve egyetemek és kutatóintézetek

Az egyedi támogatások összege 150 és 400 millió forint között lehet, így várhatóan három-öt projekt juthat majd uniós forráshoz - közölte a szakember.

Az augusztus végéig benyújtható pályázatokon technológiai inkubátorházak építésén, bővítésén kívül, már működő ilyen intézmények szolgáltatási körének bővítésére is kérhető támogatás. Az intézmények olyan szakembereket is foglalkoztathatnak, akik segítséget nyújthatnak a vállalkozásoknak a szabadalmaztatásban, partnerkeresésben. A pályázat eredményhirdetése az év végére várható - mondta Zsigmond Anikó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Változnak a k+f és az innováció támogatási szabályai

A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter csütörtöktől módosítja a vállalkozások kutatás-fejlesztési (k+f) és innovációs támogatásainak szabályait, egyebek mellett csökken több támogatás intenzitása - a rendelet a legújabb Magyar Közlönyben jelent meg.

hvg.hu Tech

Többmilliárd forintos K+F támogatást nyert a Szegedi Tudományegyetem

Hét pályázaton összesen 2,6 milliárd forintot nyert a Szegedi Tudományegyetem a Társadalmi Megújulás Operatív Program pályázatán. Az egyetem hat kutatócsoportja informatikai, orvosi, gyógyszer- és természettudományos kutatási tevékenységéhez nyert el több mint 2 milliárd forintot, míg a Kecskeméti Főiskolával közösen az intézmény további 500 millió forintot hívhat le tudományos, innovációs és gazdasági lehetőségeinek növelésére.

Díszpolgári címmel köszönte meg Mészáros Lőrincnek Eszék, hogy jobb lett a foci

Díszpolgári címmel köszönte meg Mészáros Lőrincnek Eszék, hogy jobb lett a foci

A társas vadászatokra nem vonatkozik a gyülekezési tilalom

A társas vadászatokra nem vonatkozik a gyülekezési tilalom

Megtalálták a 171 éve elsüllyedt német gőzhajó roncsát

Megtalálták a 171 éve elsüllyedt német gőzhajó roncsát