szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A telepítés nélkül futtatható alkalmazások első nagy előnye, hogy viszonylag...

A telepítés nélkül futtatható alkalmazások első nagy előnye, hogy viszonylag megkímélik a rendszerünket. Nem szemetelik (annyira) tele a Registryt, és nem kell húznunk az időt a használatbavételük előtt még egy telepítő program futtatásával is. További előny, hogy ezeket az alkalmazásokat magunkkal vihetjük mondjuk egy USB memóriakulcson , s bárhol csatlakoztatjuk eszközünket egy windowsos géphez, a megszokott, megkedvelt alkalmazásainkat használhatjuk, közvetlenül a memóriakulcsról.

Méretes lista

Korábban is mutattunk már több helyet, ahonnan letölthetünk ilyen hordozható (portable) alkalmazásokat, de most egy kevésbé ismert lehetőségre is felhívjuk a figyelmet.
A Liberkey oldalán több mint 200 ilyen hordozható alkalmazás várja, hogy letöltsük őket. Kategóriákra osztva, átlátható módon, saját keretprogramba foglalva használhatjuk mindet, közvetlenül USB memóriamodulunkról.

Kategorizált menü

Mivel az eszközök mérete változó, a csomagból is többféle van: választhatunk a Basic, Standard és Ultimate „kiszerelések” közül.
A Basicben - a cikk készültekor - a 28 legnépszerűbb alkalmazást találjuk meg, cserébe az egész elfér egy 256 Mbájtos memórián, míg az Ultimate 202 alkalmazást tartalmaz, és egy 1 Gbájtos memóriamodulra lesz szükségünk, ha magunkkal akarjuk cipelni. De a letöltött csomagból - a mellékelt telepítővel - mi magunk is könnyen összeválogathatjuk USB kulcsunkra azokat, amelyekre szükségünk van, és ettől kezdve az adott alkalmazások állandóan tettre készen várják az USB memórián, hogy elindítsuk őket, tetszőleges (windowsos) géphez csatlakoztatva.

A frissítésekre sincs gond

Az alkalmazások pontos listája itt található, legtöbbjük a techline.hu állandó olvasóinak azért már ismerős lesz, hiszen állandóan foglalkozunk a minőségi ingyenes programokkal, és hát a Liberkey csomagjában is ilyenek találhatók, pontosabban ezek portable verziói. Biztonsági szoftverektől az rendszerkarbantartókon át a zene- és videolejátszókig mindent meglelünk benne.
Aki pedig folyamatosan nyomon szeretné követni, hogy milyen új alkalmazásokkal egészítik ki a válogatást, feliratkozhat a Liberkey RSS feedjére is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Európai Gyógyszerügynökség: Nem világos az összefüggés a Johnson & Johnson vakcinája és a vérrögképződéses esetek között

Európai Gyógyszerügynökség: Nem világos az összefüggés a Johnson & Johnson vakcinája és a vérrögképződéses esetek között

Ez már egy más világ: így nézett ki 97 nap után az első szabad este a briteknél

Ez már egy más világ: így nézett ki 97 nap után az első szabad este a briteknél

Szabadságra megy a tavasz, kedden havazhat

Szabadságra megy a tavasz, kedden havazhat