szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A pályázat legnagyobb kihívását a diákok számára valószínűleg az alkotásaik mellékleteként csatolt „licenc szerződés”...

A pályázat legnagyobb kihívását a diákok számára valószínűleg az alkotásaik mellékleteként csatolt „licenc szerződés” megírása jelentette, amelyben meg kellett becsülniük alkotómunkájuk értékét, és meg kellett határozniuk, hogy alkotásukra milyen korlátozott felhasználási jogokat adnak át a pályázat szervezőjének.

Ezért, a díjátadó ünnepség részeként a HENT tárgyalást folytatott a diákokkal a felhasználási szerződés feltételeiről, majd végül megtörtént a szerződés aláírása és a diákok megkapták a „használati jogért járó díjat”. A díjakat Ficsor Mihály, a Magyar Szabadalmi Hivatal alelnöke adta át.

Az Adobe, mint támogató csatlakozott a kezdeményezéshez, és értékes szoftverjutalmakat ajánlott fel a diákokat felkészítő tanároknak. Az Adobe által felajánlott jutalmak különféle Adobe Creative Suite CS4 szoftvercsomagokból álltak (amelyekben Photoshop CS4, Illustrator CS4, InDesign CS4, Flash Professional CS4, Dreamweaver CS4, Adobe Acrobat 9 szoftverek voltak), összesen 1,5 millió forint értékben.

Az eseményre Bartosz Malinowsky, az Adobe északkelet-európai szoftverkalózkodás elleni tevékenységet koordináló értékesítési igazgatója is Magyarországra utazott, hogy személyesen adja át a díjakat a tanároknak. „Az Adobe örömmel vesz részt támogatóként az olyan pozitív kezdeményezésekben, amelyek célja, hogy felhívják a fiatal alkotóművészek figyelmét a szellemi tulajdonjogra” – mondta. „Kreatív szoftvereinket a világ minden táján használják az alkotó szakemberek egyedi alkotásaik létrehozásához, ezért fontos az Adobe számára, hogy a fiatal generáció minél korábban megismerje a szellemi tulajdonban rejlő értéket” – emelte ki Malinowsky.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Beckenbauer: Csak Matthäusban bíztam, hogy felveszi a küzdelmet Diegóval

Beckenbauer: Csak Matthäusban bíztam, hogy felveszi a küzdelmet Diegóval

Ha George Clooney beleszólhat a politikába, akkor Erzsébet királynő miért nem?

Ha George Clooney beleszólhat a politikába, akkor Erzsébet királynő miért nem?

Az állam mindenhatósága a szocializmus idején sem hagyott teret az önkormányzatiságnak

Az állam mindenhatósága a szocializmus idején sem hagyott teret az önkormányzatiságnak