szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Twitteren és Facebookon idézte a bíróságra a Pirate Bay alapítóit az internetes kalózkodás ellen küzdő holland szervezet, a BREIN. A svéd események hatására a BREIN fel akarja számolni a Pirate Bay holland felhasználótáborát, a torrent-oldal alapítóit pedig július 21-re idézte a tárgyalóterembe, adta hírül a TorrentFreak hírportál.


A szórakoztatóipari lobbi által támogatott BREIN évek óta küzd a különféle torrent-oldalakkal: június elején például a Mininova oldal üzemeltetőit citálta a bíróság elé, azt követelve, hogy távolítsa el oldaláról azon torrenteket, amelyek jogsértő tartalomra mutatnak. A jogvédő szervezet most a Pirate Bay oldal üzemeltetőit perli és azt követeli tőlük, hogy blokkolják oldalukon a holland felhasználókat.

Tim Kuik, a BREIN főnöke azt nyilatkozta, hogy az oldal üzemeltetőit a svéd hatóságok nem tudják elérni, így az interneten idézte őket a tárgyalóterembe. "Az alperesek megtalálhatóak a Facebookon és a Twitteren is. Az internet nem csupán a jogsértők, hanem a végrehajtók számára is használható. Most már tudnak (az oldal üzemeltetői) a holland bírósági tárgyalásról", idézte a TorrentFreak Kuik véleményét.

A BREIN az ügyben nem hagyományos módszer szerint jár el, hiszen nem csupán rendhagyó módon szólítja fel az üzemeltetőket, hanem perli is őket ahelyett, hogy az internetszolgáltatókat szólítaná fel a törvénysértő oldal blokkolására. A TorrentFreak értesülései szerint a Pirate Bay alapítói az eseményről nem számoltak be, így előfordulhat, hogy közvetlenül szólították fel őket a megjelenésre. Ugyanakkor a BREIN hivatalos oldalát a bejelentés után leterheléses támadással (DDoS) lehetetlenítették el, a hírportál szerint azonban mindez vélhetően csak véletlen egybeesés műve lehet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyot csökkent az új fertőzöttek száma az Egyesült Királyságban

Nagyot csökkent az új fertőzöttek száma az Egyesült Királyságban

Az orosz vakcinafejlesztő szerint még nem mérték fel teljesen a Szputnyik V hatását a krónikus betegségben szenvedőknél

Az orosz vakcinafejlesztő szerint még nem mérték fel teljesen a Szputnyik V hatását a krónikus betegségben szenvedőknél

Puccsot hajt végre az operatív törzs? A Duma Aktuál 2021-es előrejelzése

Puccsot hajt végre az operatív törzs? A Duma Aktuál 2021-es előrejelzése