szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Folder Menu egy apró, de nagyon hasznos kis segédprogram, amelynek a segítségével...

A Folder Menu egy apró, de nagyon hasznos kis segédprogram, amelynek a segítségével könnyedén elérhetjük a számunkra fontos mappákat, meghajtókat, programokat, dokumentumokat, az utoljára használt fájlokat. Sőt, lehetőségünk van néhány extra funkció azonnali elérésére is, így például egy mozdulattal megjeleníthetjük a rejtett állományokat vagy a rejtett kiterjesztéseket, így ez utóbbi rendszerfunkciókat nem kell mindig a beállítások között keresgélnünk, hanem egy kattintással ki- vagy bekapcsolhatjuk őket.

A Folder Menu emellett elérhetővé teszi a Total Commander helyi menüjét is, ha kérjük. Mindezt a Windows helyi menüjéhez hasonló egyszerűséggel, egy általunk testre szabott menü megjelenítésével oldja meg.
Az aprócska program leül a Windows Tálcájára, és ott várja, hogy használatba vegyük, de ha billentyűkombinációt rendelünk saját menünkhöz, azzal is előhívhatjuk azt.
A menüpontokat nekünk kell megadni manuálisan, ami elsőre talán bonyolultnak tűnhet, de értelemszerűen elegendő egyszer összetákolni saját ízlésünknek megfelelőre a menüt, és utána már csak használni.
A beépített menüszerkesztő viszonylag kényelmesnek mondható (csak az elején kell megszokni), de lehetőség van a konfigurációs XML fájl „kézi szerkesztésére” is, így aki úgy érzi, hogy azzal gyorsabban haladna, mint a gombok nyomogatásával, annak adott a lehetőség.
A Folder Menu memóriaigénye minimális, ráadásul telepítenünk sem kell, letöltés után azonnal futtatható (de azért érdemes egy saját mappába betenni, hogy ne az Asztalra hozza létre a konfigurációs állományát).
Mindent egybevetve egy praktikus, jól használható megoldás, ha gyorsabban szeretnénk elérni a számunkra fontos dolgokat a gépen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Covid osztályos orvos: Zsákbamacska, hogy melyik beteggel mi történik

Covid osztályos orvos: Zsákbamacska, hogy melyik beteggel mi történik

Közösen kérik az ellenzéki pártok, hogy ne kelljen regisztrálni az oltásra

Közösen kérik az ellenzéki pártok, hogy ne kelljen regisztrálni az oltásra

Elhunyt 245 beteg, 8053 az új fertőzött

Elhunyt 245 beteg, 8053 az új fertőzött