szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban mutattunk már olyan “asztali” órát, amely nem csak jól...

Korábban mutattunk már olyan “asztali” órát, amely nem csak jól néz ki, de még figyelmeztet is minket teendőinkre a megadott időpontokban. Sőt, mutattunk automatikusan kikapcsoló PC-t, és időzített üzenetküldési lehetőséget a Twitterhez is.
Az időzített funkcióknak számtalan esetben vehetjük hasznát, így nem csoda, ha néha összefutunk olyan Firefox kiegészítőkkel, amelyek ilyen lehetőséget nyújtanak.

A letöltés pillanatok műve

A Tab Timer haszna - a számtalan remek To-do szoftver mellett - részben megkérdőjelezhető, mégis sok olyan eset van, amikor jól jöhet. A pillanatok alatt telepíthető kis Firefox plug-in nem aktuális elintézni valóinkra hívja fel a figyelmet, hanem a megadott napon és időpontban megnyitja a kívánt weboldalt a böngészőben, egy új lapon.
Szokatlan megközelítés, de adott esetben akár praktikus is lehet, például ha éppen időszerű ránézni valamelyik online árverési oldalra, vagy mondjuk nem akarunk elfeledkezni az elektronikus adóbevallás elküldéséről (egy váratlanul megnyíló APEH Ügyfélkapu ugyan nem aranyozza be a napunkat, de megmenthet minket például a késedelmi kamatoktól).

Egyszerűen és gyorsan beállíthatjuk

A Tab Timer használata rém egyszerű: megadjuk a dátumot, az időpontot és az URL-t, illetve ha ismétlődő “megnyitást” szeretnénk, akkor kiválaszthatjuk az ismétlések ütemét (naponta, hetente stb.) is. Ezután az Add gombra kattintva aktiválhatjuk az időzített megnyitást (természetesen nem csak egyet, hanem többet is).
Ha tehát nem szeretnénk elfelejteni meglátogatni egy weboldalt, ráadásul Firefoxot használunk a böngészéshez, a Tab Timer jó szolgálatot tehet, viszont értelemszerűen csak akkor működik, ha a Firefox is használatban van (viszont a következő indításkor automatikusan megnyitja azokat az oldalakat, amelyeknek időzített meglátogatásáról lemaradtunk). Sajnos egyelőre csak a Firefox 2.0 és Firefox 3.0.x böngészőkkel működik, de reméljük, hogy elkészül hamarosan a 3.x-es verzióhoz való változat is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!