szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A TimeGlider alkalmazás  egyelőre még csak béta változatban létezik...

A TimeGlider alkalmazás  egyelőre még csak béta változatban létezik, mégis nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy közelebbről is megismerkedjünk az idővonal készítésének fortélyaival. Mielőtt azonban nekilátnánk saját idővonalunk elkészítésének, érdemes egy pillantást vetnünk a már kész, valóban profi timeline-okra, hogy lássuk, hova lehet eljutni, ha valóban mélyre ássuk magunkat e különleges ábrázolási mód fortélyainak világában.

Történelmi ismereteink bővítésére is kiváló

Ha ezután már elég bátornak és elszántnak érezzük magunkat ahhoz, hogy belevágjunk saját idővonalunk felrajzolásába, akkor nincs más teendőnk, mint regisztrálni az oldalon (név, e-mail cím, jelszó megadása), s máris birtokba vehetjük a timeline-szerkesztőt. Mindez egyetlen fillérünkbe sem kerül, s fizetnünk legfeljebb akkor kell majd, ha a későbbiekben a Plus vagy az Enterprise verziót választjuk.
A TimeGlider használatához persze nem árt némi angoltudás, mondjuk annyi, amennyi általában az angol nyelvű menük és súgó utasítások értelmezéséhez elegendő.
Az eseményeket skálázhatjuk órák, napok, hetek, hónapok, évek szerint (jobb oldali skála), s akár linkeket vagy fényképeket is fűzhetünk melléjük. Arról is dönthetünk, mennyire fontos számunkra vagy a majdani néző számára (az idővonal ugyanis megosztható!) egy-egy esemény: ezt a hozzá kapcsolódó ikon méretének változtatásával jelezhetjük.

Számos szerkesztési lehetőség közül válogathatunk

Érdekes végigpróbálgatni minden apró lehetőséget, hiszen valóban egyedi és látványos idővonalat készíthetünk, akár családunk történetét, akár csak egyetlen napunkat feldolgozva.
Egyetlen negatívumot azonban nem hagyhatunk említésen kívül: próbáink során a TimeGlider előszeretettel leállította a Firefoxot, viszont az Internet Explorer alatt nem találkoztunk ilyen gonddal. Bétaváltozatról lévén szó, valószínűleg ezt a gondot is hamarosan orvosolják majd a fejlesztők. Akinek viszont nem tetszene a TimeGlider, annak ajánljuk figyelmébe a korábban bemutatott Dipity-t.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!