szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A TubeMaster Plus-ról már írtunk korábban, e nagyszerű alkalmazással...

A TubeMaster Plus-ról már írtunk korábban, e nagyszerű alkalmazással kényelmesen és gyorsan tudunk letölteni videókat a legnépszerűbb megosztókról. A TubeMaster Plus Plus esetében a második Plus szó több újdonságot is jelent. Először is egy teljesen újraírt alkalmazást, amely immár Java alapú, így nemcsak Windowson, hanem Linuxon is futtatható, sőt készül már az OS X-es verzió is. Az új változat felülete kicsit letisztultabb is lett, bár még mindig jellegzetesen TubeMaster-es.
A letöltésekre több módszer is kínálkozik. Az egyik, hogy hagyjuk a programot „leülni” a Tálcára, és a megszokott módon, kedvenc böngészőnkkel meglátogatjuk kedvenc videomegosztó oldalunkat. Ilyenkor, amint elindítjuk egy online videó lejátszását, a TubeMaster az óra melletti ikonnál egy kis sárga buborékban jelzi, hogy ő is „lecsapott” az adatfolyamra, vagyis ezt a videót később bármikor elérjük a listájából (kivéve, ha közben kilépünk belőle és a böngészőből is).

Letöltés után konvertálhatunk is

A másik módszer, hogy a program saját keresőjét használjuk egy videó felkutatására, ami a beépített keresőnek köszönhetően nagyon kényelmes. Az előnye, hogy így nemcsak egy oldalon, hanem akár az összes - a program által ismert (YouTube, Dailymotion, MySpace, Yahoo! Video, Google Video, Veoh, Megavideo stb.) - megosztón egyszerre kereshetünk.

Előre definiált beállítások a videók konvertálásához

Természetesen a TubeMaster nemcsak a letöltésben, hanem a letöltött fájlok konvertálásában is segít. A videókat egy kattintással alakíthatjuk át AVI, MP4 vagy FLV formátumra, vagy ha csak a hangra van szükségünk, akkor MP3-ba is. A program számos előre definiált sablont is tartalmaz (Creative Zen, mobiltelefonok, Palm, iPod, DVD, XBox 360 stb.), így nem kell vacakolnunk a beállításokkal.

A böngészőre is figyel...

Ahogy azt a korábbi változatban is megszokhattuk, a videokereső mellett MP3-kereső is van a programban.
Mindent egybevetve, jól sikerült  TubeMaster Plus Plus, s a Java alapoknak köszönhető cross-platform lehetőség is előnyére válik (mellesleg nem vészesen lassú, bár nem is kapkod). Ha nincs a windowsos gépen telepítve Java Runtime, akkor azt telepítéskor automatikusan letölti a program.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!