szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A legtöbb zenelejátszó szoftverben (iTunes, Windows Media Player, WinAmp stb.

A legtöbb zenelejátszó szoftverben (iTunes, Windows Media Player, WinAmp stb.) találunk beépített tag-szerkesztőt. Többnyire olyat is, amelynek a segítségével egyszerre több dal adatait módosíthatjuk. Így azután hordozható lejátszónkra vagy mobiltelefonunkra már ezekkel az adatokkal kiegészítve másolhatjuk fel a dalokat. Ha pedig online vásárolunk zenét, a letöltött fájlban többnyire eleve megtalálhatók ezek az információk. Ám ha mégis szükségünk lenne hangfájljaink adatainak gyors és egyszerű módosítására, nincs szükség feltétlenül elindítani a zenelejátszó szoftvereket.

Az AudioShell egy remek kis kiegészítés, amely beépül a Windows Tulajdonságok ablakába. Így ha egy hangfájlon (mp3, wma, asf, wmv, aac, m4a, m4b, m4v, m4p, ogg, flac, mpc, mp+, monkey’s audio, wav pack, ) a jobb egérgombbal kattintunk, majd kiválasztjuk a Tulajdonságok menüpontot, ott két új fület fogunk látni.
Az egyik az AudioShell Information, amely a legfontosabb adatokat mutatja meg, egyetlen felületen. A másik pedig a lényegesebb, az AudioShell Tag Editor, amelyben a kiválasztott dal vagy dalok tag-adatait szerkeszthetjük kedvünkre. Minden fontos adatot megadhatunk, beleértve a borítóképet is.

Extra lehetőség még, hogy nem is kell a Tulajdonságok lapot lehívni, ha egy hangfájlról mindent meg szeretnénk tudni, elegendő kis ideig fölötte tartanunk az egérkurzort, s a megjelenő sárga lapról leolvashatunk minden fontos információt.
Az AudioShell tehát nincs túlbonyolítva, és nem is feltétlenül pótolhatatlan alkalmazás, viszont jól jöhet, ha a gyorsaság és a kényelem a fontos a dalok tag-jeinek szerkesztésekor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Voice Candy: hangcukorka

Ebből talán már mindenki sejti: ez a program vagy videót, vagy hangot rögzít.

Sokkal kevesebben hozzák a pénzüket Magyarországra, mint tavasszal

Sokkal kevesebben hozzák a pénzüket Magyarországra, mint tavasszal

Indul az új karácsonyi dalok rohama

Indul az új karácsonyi dalok rohama

Barack Obama memoárját viszik, mint a cukrot

Barack Obama memoárját viszik, mint a cukrot