szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hackertámadás érte a dél-koreai elnöki hivatal, több kormányzati ügynökség és magánvállalat internetes oldalát; a honlapokat órákon keresztül nem lehetett elérni - jelentette be szerdán a dél-koreai távközlési hatóság.

A hackerek helyi idő szerint kedd este törtek be egyebek mellett az elnöki hivatal, a parlament és a védelmi minisztérium, valamint a Shinhan Bank és a Korea Exchange Bank honlapjára. A virtuális támadás fennakadást okozott az ország legnépszerűbb keresőportáljának, a Navernek az elektronikus levelezőrendszerében, illetve az eBay online aukciós oldal dél-koreai honlapján is.

Az úgynevezett megosztott szolgáltatás-megtagadással (DDoS) járó támadás áldozatául esett internetes oldalak többsége már zavartalanul működik, de néhány honlap - köztük az elnöki hivatal oldala - továbbra sem volt hozzáférhető szerda reggel - közölték a hatóságok. A támadások során hatalmas mennyiségű, káros adat áramlott a célba vett oldalakra, amelyek hozzáférhetősége lelassult vagy teljesen leállt. A hackertámadás az eddigi hírek szerint nem okozott károkat. A rendőrség megkezdte a vizsgálatot.

Dél-Koreában különösen sokat használják a világhálót, az emberek kétharmada rendelkezik szélessávú internet-hozzáféréssel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
15 millió forint a kikiáltási ára egy Apple-1 komputernek

15 millió forint a kikiáltási ára egy Apple-1 komputernek

Az állam is beszáll a franciáknál a bicikliszervizelésbe

Az állam is beszáll a franciáknál a bicikliszervizelésbe

Most a TikTok másolná le a YouTube-ot: jöhetnek a 3 perces videók

Most a TikTok másolná le a YouTube-ot: jöhetnek a 3 perces videók