szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Szerencsére több lehetőség is kínálkozik rá, hogy ezt az amúgy hasznos...

Szerencsére több lehetőség is kínálkozik rá, hogy ezt az amúgy hasznos funkciót megfelelően testre szabhassuk. A Registry szerkesztésére persze nem mindenki vállalkozik, de erre nincs is szükség. Korábban mutattunk már egy Microsoft-eszközt, amely ennek a modulnak a szerkesztését is lehetővé teszi.
Ezúttal egy kifejezetten erre a célra készült, ingyenes alkalmazást mutatunk, amely ráadásul nemcsak a Windows, hanem az Office ablakainak Helyes sávját (Places Bar) is engedi kényelmesen szerkeszteni.

Az eredeti felállás

A PlacesBar Editor használata finoman szólva is „rém egyszerű”, így bárki lecserélheti vele a Places Bar gombjait, pillanatok alatt.
A fontosabb rendszermappákat külön listából választhatjuk ki (My Pictures, Recent stb.), de lehetőségünk van tetszőleges mappákat is beválogatni a gyorsan elérhetők közé.

Átszabva...

Érdemes egy percet rászánni a tökéletes összeállításra, mert később, munkánk során rengeteg időt spórolhatunk meg azzal, hogy nem kell keresgélnünk a gyakran használt mappákat.
Aki Microsoft Office csomagot használ, az további öt lehetőséget adhat hozzá a népszerű irodai rendszer Megnyitás és Mentés másként ablakaihoz, így ott akár tíz fontos könyvtárat is elérhetünk, egyetlen kattintással.

Nem túl bonyolult a használata

A válogatás teszteléséhez nincs szükség egy program elindítására és a Fájl/Megnyitás menüpontok nyomkodására, hanem elegendő a Test feliratú gombbal kipróbálni ténykedéseink eredményét.
Ha pedig később mégis meggondolnánk magunkat, a Default gombra kattintva a programban, egy villanásnyi idő alatt visszaállíthatunk mindent az alapértelmezett beállításoknak megfelelően.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A járvány ellenére bővült a német autóipar, a magyar beszállítók is örülhetnek

A járvány ellenére bővült a német autóipar, a magyar beszállítók is örülhetnek

Sokan csalást kiáltottak, miután az 5, 6, 7, 8, 9 és 10-es számokat húzták a dél-afrikai lottón

Sokan csalást kiáltottak, miután az 5, 6, 7, 8, 9 és 10-es számokat húzták a dél-afrikai lottón

Három magyarországi gyárát is bővíti a Schneider Electric

Három magyarországi gyárát is bővíti a Schneider Electric