szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A ColdFusion 9 olyan fejlesztői technológia a dinamikus webhelyek és internetes alkalmazások...

A ColdFusion 9 olyan fejlesztői technológia a dinamikus webhelyek és internetes alkalmazások létrehozására, amely növeli a fejlesztők hatékonyságát, illeszkedik az összetett vállalati környezetekbe, valamint gazdag és interaktív élményt biztosít a felhasználóknak. A ColdFusion Builder új, Eclipse-alapú integrált fejlesztőkörnyezet (IDE), amely a gyorsan fejlődő ColdFusion alkalmazások esetében használható.

A ColdFusion környezetet használó fejlesztők így kiaknázhatják a jobb integrációt az Adobe Flash Platform megoldással, amely a beépített eszközök, keretrendszerek, ügyfélprogramok és kiszolgálók teljes rendszereként ugyanolyan minőségben futtatja számos operációs rendszeren és eszközön a létrehozott webes alkalmazásokat, tartalmakat és videókat. Ennek eredményeképpen a fejlesztők és az informatikai szakemberek könnyebben hozhatnak létre gazdag felhasználói felületeket vállalati alkalmazásaikhoz és beilleszthetik azokat meglévő technológiáikba.

„A ColdFusion elfogadottsága nőtt, amióta bevezettük a Flex, az AJAX és a PDF támogatását a ColdFusion 8 verzióban” – nyilatkozta David Wadhwani, az Adobe Platform Business Unit vezérigazgatója és alelnöke. „Az Adobe AIR alkalmazásoktól kezdve a vállalati Adobe® LiveCycle® ES megoldásig sokkal jobb lett az integráció, így a vállalatok gyorsan teljesíthetik az üzleti élet alapvető elvárásait, míg a ColdFusion Builder a fejlesztők számára nyújt jobb munkafolyamatot a ColdFusion és a Flash Platform között a gazdag internetes alkalmazások fejlesztéséhez.”

Különféle iparágakban dolgozó ügyfelek vesznek részt a ColdFusion 9 és a ColdFusion Builder nyilvános bétaverzióinak tesztelésében. „A ColdFusion 9 számos új, érdeklődésre számot tartó szolgáltatást kínál a vállalati ügyfeleknek. Különösen fontos a Microsoft SharePoint integrációja és a Microsoft Office dokumentumok írásának és olvasásának lehetősége az üzleti munkafolyamatokban” – jelentette ki Joel Cox, a Goodyear informatikai termékmenedzsere. „Az új innovatív eszközök sora és a szorosabb integráció a működés új szintjére emeli a ColdFusion rendszereket: a fejlesztők és az üzleti felhasználók egyaránt jobb teljesítménnyel számolhatnak.”

A ColdFusion 9 úgy gyorsítja fel a fejlesztési folyamatot, hogy az összetett és erőteljes üzleti logikát néhány sornyi kódra csökkenti. A ColdFusion 9 alkalmazások könnyedén hozzáférnek a meglévő vállalati infrastruktúra adataihoz, például a Microsoft SharePoint portálhoz, a Microsoft Office fájlokhoz és portletszabványokhoz. Az új ColdFusion 9 szolgáltatásai közé tartozik egy Adobe AIR alkalmazás is, amellyel központi helyről kezelhetők a ColdFusion-kiszolgálók, így csökken az időszükséglet és az ismétlődő feladatok száma. A ColdFusion 9 helyi és távoli adatbázis-szinkronizálást biztosít az Adobe AIR rendszerben, ezáltal a felhasználók elégedettségét növeli, hogy az internetkapcsolat állapotától függetlenül használhatják alkalmazásaikat. Emellett a Hibernate ORM (Object Relational Mapping) megoldásával kiépített szoros integrációval a fejlesztők adatbázis-független alkalmazásokat is készíthetnek. Az új szolgáltatások összessége a gyorsabb fejlesztést és a webes alkalmazások gyorsabb használatba bevezetését eredményezheti.

A ColdFusion Builder egy új fejlesztői eszköz, amely egységes, testre szabható és bővíthető fejlesztői környezetet nyújt az alkalmazások kódolásához, a kiszolgálók kezeléséhez és a projektek bevezetéséhez. A szoftver eszközeivel az integrált fejlesztőkörnyezeten (IDE) belül is lehetséges a hibakeresés, a távoli támogatás és az egyéni kódok generálása. Az új megoldás testre szabott fejlesztői környezetben támogatja a ColdFusion 7 és 8 alkalmazásait. A ColdFusion Builder használatával az elvégzendő feladatok automatizálásának és a kód újrafelhasználásának köszönhetően nő a fejlesztők hatékonysága. Mivel a ColdFusion Builder és az Adobe Flash Builder egyaránt Eclipse-alapú, az ügyfél- és kiszolgálóoldali kódok generálásakor átfogó funkcióintegráció segíti a fejlettebb munkafolyamatok kialakítását. Ennek eredményeképpen a fejlesztők sokkal egyszerűbben hozhatnak létre gazdag felhasználói felületeket és alkalmazásokat a ColdFusion kiszolgálóoldali logikája alapján.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!