szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Eddig, ha elfelejtettük Gmail jelszavunkat, egy korábban megadott másodlagos e-mail címre...

Eddig, ha elfelejtettük Gmail jelszavunkat, egy korábban megadott másodlagos e-mail címre kérhettünk segítséget, vagy a szintén korábban beállított biztonsági kérdésre felelhettünk. Ezeknél kényelmesebb és biztonságosabb az a megoldás, amikor egy mobiltelefonra küldött kóddal végezhetjük el a jelszó-helyreállítást.

Mobiltelefonra érkezik a segítség

Ehhez a Gmail beállításainál a „Módosítsa a jelszó-helyreállítási módját” linkre kell kattintani, és az itt látható SMS részénél kell megadni azt a mobil számot, ahová a helyreállító  kódot fogjuk majd kérni. Mentsük el a beállítást! Ha ezután valamikor elfelejtjük a Gmail fiókunkhoz tartozó jelszót, akkor a bejelentkező oldalon a „Nem tudok bejelentkezni a fiókomba” linkre kell kattintani, majd a megjelenő oldalon be kell jelölni a „Kérjük válassza ki problémáját” felsorolás utolsó sorát, az „I can’t reset my password via SMS” opciót. Ekkor megjelenik a „Kérjen új helyreállítási kódot” hivatkozás, amire kattintva meg kell adni a felhasználónevünket, és be kell írni egy CAPTCHA-t. A helyreállításhoz szükséges kód azonnal megérkezik SMS-ben a korában megadott mobilszámra. Ezt a kódot megadva létrehozhatjuk az új jelszavunkat.

Forrás: infonaplo.blogspot.com

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!