szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Képzelje el, hogy kiszáll a repülőből, hogy megkezdje nyaralását, és azt veszi észre, hogy míg úton volt, bankszámláját leürítették, és hitelkártyája adatait ellopták – írja a Techline. A tökéletesnek szánt nyaralást egy szempillantás alatt romba dönthetik a személyes információira leső kiberbűnözők. Szerencsére egyszerűen védekezhetünk ellenük!

A Techline kiberbűnözők elleni tanácsait erre a linkre kattintva olvashatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Mikor vegyünk eurót a nyaraláshoz?

A válság ellenére is sokan utaznak külföldre nyaralni. Az utóbbi idők árfolyamváltozásai miatt azonban érdemes jobban megtervezni, hogy mikor vegyük meg a szükséges valutát – tanácsolja az Equilor befektetési társaság.

hvg.hu Tech

Komoly biztonsági résre figyelmeztet a Microsoft

A szoftveróriás ritkán hoz nyilvánosságra olyan hibát, amelyre még nem készült el a szükséges javítás. Most mégis megtették: veszélyben az Internet Explorer böngésző felhasználói.

hvg.hu Tech

Hogyan vigyázzunk a laptopunk és adataink biztonságára?

Az FBI statisztikái szerint az Egyesült Államokban 12 másodpercenként lopnak el egy laptopot, s a helyzet a fejlett világ más részein sem rózsásabb. Az egyre süllyedő gépárakkal ellentétben a tárolt adatok értéke folyamatosan nő. Átlagosan 100-200 ezer dollárra becsülik az egy-egy notebookon tárolt információk értékét, ráadásul ezek nagy része olyan bizalmas adat, amit nem védenek semmilyen titkosítással. Mire érdemes figyelni, ha nem akarjuk, hogy illetéktelenek kezébe kerüljön hordozható számítógépünk?

hvg.hu Autó

Az autós nyaralás veszélyei - videóval

Amikor a család nyaralni megy, az autó pillanatok alatt teherautóvá válik. Még egy kombi csomagtartójában sincs elegendő hely az összes játéknak, a strandgrillezőnek, a bőröndöknek, a matracoknak, sportszereknek és a táskáknak. A nyaralni indulók sokszor tetődobozba is pakolnak. Szakértők azt tanácsolják, hogy már a tetőbox vásárláskor próbáljuk meg a lehetséges veszélyeket minimalizálni.

hvg.hu Tech

Négy év múlva már nyaralhatunk a fapados űrhotelben

Egy amerikai cég már élesben teszteli azokat a felfújható űrbéli kapszulákat, amelyek az első földönkívüli szállodák lehetnek. A tervek szerint az első vendégek 2013-ban elfoglalhatják lakosztályaikat.

hvg.hu Tech

Biztonságban van az ön vállalata?

A tavalyi évben oly sokat emlegetett UD Zrt.-ügy, ami adatlopási botrányként indult, majd egykettőre politikai megfigyelési botránnyá duzzadt, sokak figyelmét irányította rá a digitális adatkezelés problémáira. A felelős szakemberek ennek akár még örülhetnek is, hiszen ez az időszerű téma még mindig mostohagyermeknek számít sok vállalatnál. Pedig az ipari kémkedésnek és a terhelő adatok gyűjtésének is a legolcsóbb és leghatékonyabb módja az informatikai rendszerek megcsapolása.