szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Foto-Mosaik-EddaA Foto-Mosaik-Eddának semmi köze a közkedvelt hazai rock csapathoz, a...

Foto-Mosaik-Edda
A Foto-Mosaik-Eddának semmi köze a közkedvelt hazai rock csapathoz, a mozaikképek készítéséhez viszont annál több. A végeredmény rendkívül látványos. Amikor már nagyon ráuntunk az egyszerű családi fotókra, viszont van belőlük rengeteg, érdemes bevetni ezt a programot.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

Hotspot Shield
Ha notebookunk wifi kapcsolatával hotspotokhoz csatlakozunk, érdemes megjegyezni, hogy a legtöbb ilyen kapcsolat esetében csak az nem lát be a gépünkre, és vizslathatja át az adatkapcsolatot, aki nem akarja. Ez ellen részben védekezhetünk tűzfallal is, de adott esetben jól jöhet a Hotspot Shield elnevezésű kis alkalmazás, amely egy VPN kapcsolaton keresztül enged fel minket az internetre. Így nem láthatják eredeti IP címünket, és az adatforgalomba is nehezebben nyernek betekintést. Mellesleg az IP címekre szűrt oldalak meglátogatásában is nagy segítség lehet, bár értelemszerűen erre a célra nem feltétlenül legális megoldás. Windowson és OS X-en is működik.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

TweakNow PowerPack 2009
Korábban már számos Windows-karbantartó alkalmazást bemutattunk. A TweakNow PowerPack 2009 viszont nem pusztán a Windows takarításáról és a beállítások automatikus optimalizálásáról gondoskodik, hanem lehetőséget ad néhány rejtett Windows beállítás módosítására is.
 A TweakNow PowerPack 2009 tartalmaz lemezhasználtság-elemzőt (ezzel utána járhatunk, hogy mely mappák foglalják a legtöbb helyet a merevlemezen), Registry-tördezettségmentesítőt, amely helyrepofozza zilált rendszeradatbázisunkat (utána újraindításra van szükség!), nyomeltakarítót (ezzel eltűntethetjük internetezésünk nyomait), és Startup-menedzsert is, amely segít kigyomlálni a rendszerindításkor feleslegesen elinduló alkalmazásokat. De még ezeken felül is találunk benne jól használható segédeszközöket.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

PlacesBar Editor
A PlacesBar Editor használata finoman szólva is „rém egyszerű”, így bárki lecserélheti vele a Places Bar gombjait, pillanatok alatt.
A fontosabb rendszermappákat külön listából választhatjuk ki (My Pictures, Recent stb.), de lehetőségünk van tetszőleges mappákat is beválogatni a gyorsan elérhetők közé.
Érdemes egy percet rászánni a tökéletes összeállításra, mert később, munkánk során rengeteg időt spórolhatunk meg azzal, hogy nem kell keresgélnünk a gyakran használt mappákat.
Aki Microsoft Office csomagot használ, az további öt lehetőséget adhat hozzá a népszerű irodai rendszer Megnyitás és Mentés másként ablakaihoz, így ott akár tíz fontos könyvtárat is elérhetünk, egyetlen kattintással.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

Folderico
A Folderico segítségével a mappaikonokat variálhatjuk. A programhoz számtalan remek témafájlt tölthetünk le, és ezek közül választhatunk kedvünkre a csere folyamán.
Kényelmes és gyors módja ez annak, hogy ízléses ikonokkal dolgozhassunk, hiszen még csak a programot sem kell elindítanunk, elegendő az adott mappa ikonján kattintani a jobb egérgombbal, majd a helyi menü Folderico részéből kiválasztani a nekünk tetsző stílusú és színű ikont. A készítők oldaláról további ikontémákat is letölthetünk, ha nem lennénk elégedettek az alapértelmezett csomaggal.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!