szerző:
techline.hu

A Wii és az egyéb mozgással vezérelt kontrollerek elterjedése óta nem...

A Wii és az egyéb mozgással vezérelt kontrollerek elterjedése óta nem meglepő, hogy hadonászunk, gitározunk, csapkodunk, szaladgálunk és ugrálunk a képernyő előtt. Ami régen elképzelhetetlen lett volna, mára valósággá vált: bizony meg is sérülhetünk, esetleg a lakást is tönkrevághatjuk egy-egy konzolos móka alkalmával (PC-s játékok kivételek, habár az egeret is mozgatjuk, sérülést nem tudunk vele okozni - hacsak le nem nyeljük, ami erősen ellenjavallott…)

Bizonyára mindenki ismeri a városi legendákat, a Wii előtt infarktust kapó nagyiról, a túlzásba vitt „gitárhérózás” miatt kialakult ízületi gyulladásról, vagy éppen a szerencsétlen kaliforniai lúzerről, aki olyan szerencsésen eldobta a Wii tekekolyót, hogy az agyonütötte a macskáját… Ha már szóbajött: a Wii tekegolyó valóban veszélyes kis eszköz, így megérdemli, hogy vele kezdjük tízes listánkat. 

A tekegolyó eleve fegyvernek minősülő eszköz (főleg amatőr kezekben), az igazi teke előnye viszont az, hogy nagy pálya áll rendelkezésre, így viszonylag nehéz balesetet okozni a golyóval (maximum a lábunkra ejtjük). Ugyanezt művelni a nappaliban (főleg ha a szóban forgó nappali zsúfolt, kicsi és levegőtlen), bizony már nem annyira sport, inkább veszélyes extrém sport. 

Nem kevésbé veszélyes a Wii boxkesztyű sem: fennállhat a veszélye, hogy a „nintendózó” fiatalok, egy-egy jól sikerült virtuális meccs után, egymáson is ki akarják próbálni a kesztyűket. És itt jön a probléma, ez ugyanis nem igazi boksz-kesztyű, csak úgy néz ki. Viszony annyira azért nem tompít, sőt… 

A virtuális gördeszka egy kicsit olyan, mint a napelemes zseblámpa, vagy éppen a sivatagba magunkkal cipelhető, vízben oldódó instant vízpor… A gördeszkás játékok lényege  ugyanis az lenne, hogy úgy élvezhessük az adrenalint és az akrobatikus mutatványokat, hogy közben nem sérülünk meg. Ha a játékhoz adnak egy kontroller-deszkát, akkor pont ez a lényeg veszik el az eleddig biztonságos játékból… És különben is: ezzel az erővel akkor már inkább menjünk igazi deszkával! Ha össze akarjuk törni magunkat, legalább a szabadban, jó levegőn tegyünk...

Virtuális Wii-lézerkard: garantáltan kiböki vele valakinek a szemét a gyerek. A gyerek ugyanis gyerek, s mit kell csinálni egy (illetve két) karddal? Kardozni kell velük, logikus. Nos, bár játék vezérlésre alkalmas, igazi kardozásra viszont veszélyes a Wii-Saber. Maradjon csak a gyerkőc az egérnél meg a Counter Strikenál inkább. Ha pedig annyira vívni akar, akkor menjen vívó-iskolába vagy kendózni, ott legalább van védőruha.

A Wii Balance Board névre hallgató szerkezet valószínűleg a spanyolcsizma- és a kerékbetörés nászából született. A dolog lényege, hogy a játékost olyan pózok felvételére és megtartására kéri, amire az emberi test, kialakításából adódóan egyszerűen nem alkalmas: karate-rugások és a híres „egylábas jóga-fa pozitúra”. Ezek mind mind remek dolgok, ha gyakorlottak vagyunk és van hozzá egy edzőnk. Otthon megpróbálni, csak azért mert a plussz pont jár érte a játékban valószínűleg élménydús esésekhez, horzsolásokhoz, és persze ideg becsípődésekhez vezet. De legalább sokkal többet fizettünk érte, mint egy jóga-tanfolyamért…

A Music Orchestra for Wii nevű  kütyü-kollekció tulajdonképpen nem árt semelyik testrészünknek. Csak a fülünknek. De annak nagyon.

Az XBox-hoz kapható,  „X-pole” nevű kontroller nem más mint egy horgászbot. Nos, ha láttunk már horgászt, akkor tudjuk, hogy a horgászat egyik fontos eleme, az úszó vízbe hajítása, amit egy nagyívű, erőteljes mozdulattal végzünk (annak biztos tudatában, hogy senki nem áll mögöttünk, ami a tóparton általában igaz is…). De a szobánkban hadonászni, miközben esetleg barátnőnk egy tálca szendviccsel éppen mögénk áll és érdeklődve figyeli mit is művelünk... Jobb ha bele sem gondolunk. 

Wii 8 in 1 Weapons Pack - nyolc az egyben Wii fegyverkészlet! Garantált vérzés, szemkitolás, torkonszúrás  és homlokonlövés a család minden tagjának! Tetszés szerint kiválaszthatja, ma melyik darab küldje az ügyeletes orvoshoz játékos kedvű családtagjait. A hét minden napjára egy baleset, plusz egy bónusz karácsonyra. Rendelje meg már most! 

Ha esetleg nem sikerült komolyabb sérülést okozni magunknak a 8 in 1 csomaggal, akkor nincs más hátra, célszerszám kell! Elő hát a Wii számszeríjjal! A balta és a kés különben is elavult már, a legjobb ha egyszerűen elkezdünk lövöldözni a szobában, hátha éppen rosszkor lép be valaki az ajtón.

 Sajnos a Wii számszeríj nem lő ki semmit, ami bizony jelentősen levon értékéből, azonban olyan ijesztően néz ki, hogy nem volt szívünk lehagyni a listáról. De nem is baj, hiszen még ha nyilakat lődözne is, akkor sem tudná überelni, a világ legveszélyesebb konzol-kiegészítőjét… ami…  a..

Wii Car-Lighter Adapter. A fentebb ismertetett összes veszélyes Wii eszközt magában foglalja a Wii autós-töltő.

Segítségével magunkkal vihetjük az autóba a masinát, illetve tetszőleges veszélyes kiegészítőt, majd ezeket az adapter segítségével áramforrásra köthetjük és máris indulhat a szeletelés, kardozás, tekézés és gördeszkázás a hátsó ülésen. Miközben apu elől vezetni próbál. Hát van ennél veszélyesebb?

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
techline.hu Tech

gPod: a vibrátoros iPod

Mint tudjuk a Japánok érdekesen viszonyulnak a szexhez, csak kicsit guglizzuk meg a témát...

Oslóban azt kérik a lakosoktól, hogy pisiljenek a zuhanyzóba

Oslóban azt kérik a lakosoktól, hogy pisiljenek a zuhanyzóba

Így használhatja a Google fordítóját böngésző nélkül

Így használhatja a Google fordítóját böngésző nélkül

Figyelmeztet az Apple: azonnal frissítse régebbi iPhone-ját és iPadjét

Figyelmeztet az Apple: azonnal frissítse régebbi iPhone-ját és iPadjét

Elutasították a Baranyi Krisztina polgármesterségét támadó beadványt

Elutasították a Baranyi Krisztina polgármesterségét támadó beadványt

Több autó ütközött az M5-ösön, hatalmas a dugó

Több autó ütközött az M5-ösön, hatalmas a dugó

Mégsem Trump golfklubjában lesz a G7-csúcs

Mégsem Trump golfklubjában lesz a G7-csúcs