szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Arról, hogy pontosan mire is jó a Twitter, egy remek kis elemzést találnak a HVG...

Arról, hogy pontosan mire is jó a Twitter, egy remek kis elemzést találnak a HVG médiablogján. Ha pedig sikerült eldönteni, mit és miként szeretnének megosztani másokkal a népszerű szolgáltatás segítségével, az alábbiakban megismerhetik a legjobb eszközöket a Twitter kényelmes használatához.

A Twitter oldal
Természetesen Twitterezni maga a Twitter oldal is tökéletesen megteszi. Viszonylag kényelmesen olvashatjuk és írhatjuk az üzeneteket, válaszokat. Ám így azért elesünk néhány extra funkciótól. 

A linkek automatikus rövidítése (ami a 140 karakteres korlát miatt elég fontos lehet), vagy a kényelmes ReTweet például nincs a lehetőségek között.

Twhirl
Az egyik legjobb ingyenes, ráadásul cross-platform megoldás a Twhirl, amely Adobe Air alapú (korábban írtunk már róla részletes bemutatót. Használhatjuk Windowson, OS X-en és Linuxon egyaránt. A kényelmes, skinezhető felületen átlátható formában jelenik meg minden.

A program több URL cím rövidítő szolgáltatást is ismer, így a beillesztett linkeket automatikusan is képes megkurtítani. A képek és videók megosztását is egyszerűbbé teszi, és megkönnyíti a keresést, a válaszok és a közvetlen üzenetek küldését is.
Extraként pedig akár egyszerre több oldalra is küldhetünk üzenetet (például a Twitter mellett akár a Facebookra is). Kényelmes és egyszerű módja ez a Twitterezésnek!

Twitterific
A Twhirlnél nekünk egyedül a Twitterific jön be jobban, bár ennek hátránya, hogy csak Macre érhető el. Ott viszont natív OS X-es alkalmazásként, így rendkívül gyors.
Az ingyenes változatban néha kapunk egy-egy reklám üzenetet is (nem túl sűrűn), ha ezektől szabadulni akarunk, 15 dollárt kell áldoznunk a regisztrációra.
Funkcióit tekintve a Twitterific mindent tud, amire szükségünk lehet (az ingyenes is).

Az ízléses, áttekinthető felületen kényelmesen olvashatjuk a csiripelést vagy éppen a direkt üzeneteket. Azonnal válaszolhatunk, küldhetünk ReTweet üzeneteket, képet, vagy éppen videóüzenetet. Megoldott a linkek rövidítése is, a Safariból pedig egyetlen kattintással küldhetünk egy linket új üzenetbe. A program együttműködik a Growl-lal is, így azonnal látjuk, ha üzenetünk érkezett.

iGoogle Twitter modul
Végül egy rendkívül egyszerű módszer. Amennyiben használjuk az iGoogle szolgáltatást - például ez a kezdőlapunk a böngészőben -, ehhez is találunk különféle Twitter modulokat.

Ezek közül nekünk a TwitterGadget tetszett meg leginkább.
Segítségével minden fontos funkciót kényelmesen elérünk, ráadásul így egy lapon láthatjuk az aktuális csiripeléseket az iGoogle-n összegyűjtött RSS feedekkel (és egyéb gadgetekkel).


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!