szerző:
techline.hu

Az ok lehet bármi: felidegesített a főnökünk vagy a családunk, rosszul indult a napunk...

Az ok lehet bármi: felidegesített a főnökünk vagy a családunk, rosszul indult a napunk, késnek a résztvevők a meetingről… A lényeg: van pár percünk arra, hogy egy jót derüljünk, megoldjunk egy kellemes kis fejtörőt, vagy elolvassunk egy érdekes sztorit. Lássuk, mivel ütjük el ami azokat a bizonyos perceket, íme a Techline tíz kedvenc poénos, időt múlató weboldala!

Hogyan néztünk volna ki 1970-ben? Vagy éppen egy iskolai kosárlabdacsapat kapitányaként a nyolcvanas években? Esetleg a kilencvenes évek középiskolai bálkirálynő  jelmezében? Nos, csak ugorjunk el a http://www.yearbookyourself.com/ oldalra, használjunk egy fotót magunkról (vagy éppen a webkamerából, ha van a gépünkben), és egy kattintás után, máris dőlhetünk a röhögéstől. Ráadásul minden albumhoz külön zene is dukál (természetesen mindig az adott időszakból egy-egy sláger). 

Mindenki ismeri a három képkockából  álló aranyos kis képregényeket (ha mást nem is, hát Garfieldet biztosan mindenki). A http://stripgenerator.com/ oldalon ilyen kis „comic strip”-eket készíthetünk pár kattintással, mindenféle rajztudás nélkül. Elég egy poén vagy egy jó ötlet, és készen van a mókás kis képregény – máris boldogíthatjuk vele kollégáinkat. 

Bár semmi extra szolgáltatást nem nyújt, csak egy blog – a Safetygraphics mégis bármikor képes jókedvre deríteni bennünket. Az oldalon a lehető leghihetetlenebb, ám mégis igazi (tehát nem Photoshop) figyelmeztető és egyéb táblák fotóit találjuk. Olyan gyöngyszemek találhatók itt, mint például az egyik amerikai nemzeti parkban a „Kérjük, ne üljön rá a krokodilra!” tábla, vagy a hihetetlen ám mégis létező „A magasfeszültséget megérinteni tilos - azonnali halált okoz. És 200 dollár büntetés.”

A „Fail” vagy „Phail”  a leet nyelvből szivárgott át a blogger szlengbe, jelentése: hatalmas bukás, „félresikerült”, pofára esés, hiba, bénázás. Borús reggeleken vagy ideges délutánokon kiváló szórakozás lehet a Failblog böngészgetése: így legalább látjuk, hogy nemcsak mi, de szinte mindenki a világon képes bénázni, és ez így is van: hiszen mindenkivel előfordult már, hogy amit csinált, annak a vége egy nagy Fail lett…

Ha kicsit több időnk van, mint öt perc, akkor jöhet a Fuzz! Ha egyszer kipróbálod, örökre a rabja leszel: a Fuzzwich ugyanis nem más, mint egy online rajzfilmkészítő. Mindenki szeretne filmet rendezni – nos itt a lehetőség: kiválaszthatjuk a karaktereket, a hátteret, a zenét, a kameraállást, beírjuk a szöveget, majd megnyomjuk a „felvétel” gombot, és mozgatjuk figuráinkat. Az eredmény hatásos és garantáltan jókedvre derít. A végeredmény olyasmi lesz, mint egy nagyon elborult South Park epizód, ráadásul a Fuzz kezelése annyira egyszerű, hogy még az is tud vele filmet csinálni, aki eleddig maximum csak Wordöt használt. A „minivid” névre hallgató késztermékeket aztán megoszthatjuk, elküldhetjük, és persze a legjobb: böngészhetjük és nézhetjük a többi őrült felhasználó által készített minivideót is. Sőt embed kód segítségével saját oldalunkra/blogunkba is betehetjük remekműveinket.

Ha unjuk már a komoly statisztikákat és grafikonokat, akkor látogassunk el a GraphJam oldalra, és máris szembesülhetünk vele, hogy nem vagyunk egyedül! Az internetezők itt élik ki grafikonellenes vágyaikat, mégpedig úgy, hogy bolondot csinálnak a grafikonokból: a mókás, nevettető vagy éppen meghökkentő statisztikák kifogyhatatlan tárházát találhatjuk ezen az oldalon. 

Igaz, a rendőrségi portrérajzolók is ugyanezt csinálják, de az nem ennyire poénos… a Monoface  oldalán több mint 750 ezer darabkából állíthatunk elő mókás, rémisztő, meglepő vagy éppen csodaszép arcokat. Sok értelme nincs, ám mégis kreatív és szórakoztató időtöltés.

Az internet böngészése megunhatatlan – ám van, ami még ennél is megunhatatlanabb és érdekesebb. Ez pedig nem más, mint a régi internet böngészése! A WebArchive oldalán bármikor megnézhetjük az 1998-as Index.hu címlapot, visszaolvashatjuk, hogyan tálalták a Bill Clinton botrányt a netes újságok, és persze bármi mást is megkereshetünk a „múltból”, ami csak az eszünkbe jut.

Nálunk csak barkács, buhera vagy „házilag összeszerelt” névvel illetjük az otthoni, amatőr megoldásokat. Angolul „handywork” vagy „quickfix” néven futnak – ha úgy érezzük nem túl jó a kézügyességünk, csak kukkantsuk meg a „There, I fixed it” oldalt, és máris nevetgélhetünk sorstársaink megoldásain. 

És végül az egyik legnagyobb kedvenc: a LivePlasma minden zene- és mozirajongónak kötelező. Az oldalon található alkalmazás megpróbálja feltérképezni ízlésünket. Csak adjuk meg kedvenc előadóink és filmjeink listáját, és a LivePlasma máris készít nekünk egy „térképet”, további filmekkel és zenékkel – egy térkép, ami a saját ízlésünket mutatja, illetve további műveket is ajánl. 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Már itthon is árul műhúsos burgert a Burger King

Már itthon is árul műhúsos burgert a Burger King

Karácsony az atlétikai vb-vel zsarolná Orbánt, de népszavazás is lehet a vége

Karácsony az atlétikai vb-vel zsarolná Orbánt, de népszavazás is lehet a vége

Sokkal gyorsabban lehet jogosítványhoz jutni

Sokkal gyorsabban lehet jogosítványhoz jutni

Rasszista plakátokra nyomtatták egy józsefvárosi ellenzéki politikus fotóját

Rasszista plakátokra nyomtatták egy józsefvárosi ellenzéki politikus fotóját

Többmilliós szabadságmegváltással távozik az érdi polgármester

Többmilliós szabadságmegváltással távozik az érdi polgármester

Erő és praktikum: 378 lóerős dízelmotort kapott a kombi Audi S6

Erő és praktikum: 378 lóerős dízelmotort kapott a kombi Audi S6