szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Természetesen ezektől az átalakításoktól még nem alapjaiban alakul át...

Természetesen ezektől az átalakításoktól még nem alapjaiban alakul át az XP, ráadásul a legtöbb esetben kellően erős gép is kell ahhoz, hogy a felületi és funkcióbeli átalakítások ne lassítsák a rendszert.

Ilyen a Windows 7 megoldása...

Nos, aki megirigyelte a Windows 7 új Tálcáját, annak most mutatunk egy egyelőre még fejlesztési fázisban lévő, de már használható megoldást.
Az SBar segítségével az átalakítás mindössze egyetlen mozdulat, cserébe viszont megkapjuk a Windows 7 Tálcájának óriási gombjait, sőt részben azok funkcióit is.
Így például a csoportosításnál láthatjuk, pontosan hány ablak van nyitva az adott alkalmazásból, a megnyitott ablakokról pedig kis nézőképeket kapunk, ha elidőzünk az egérkurzorral az alkalmazást jelképező gomb fölött.

...és ilyen az utánzat.

Ha a jobb egérgombbal kattintunk a gombra, a Windows 7-hez hasonlóan itt is elérünk bizonyos pluszfunkciókat a kiválasztott programhoz, például az Intéző esetében pillanatok alatt megnyithatjuk kedvenc mappáinkat.

A jobb egérgombbal előhívható menü

Sőt ha kell, kedvenc alkalmazásainkat oda is ragaszthatjuk a Tálcára, így bármikor elérjük őket egyetlen kattintással, még akkor is, ha korábban már bezártuk.
Az SBar nagyon ígéretes kis alkalmazás, bár egyelőre azért még kicsit bugos és lassú. Ám ha a fejlesztők nem adják fel, később tökéletes megoldás lesz a Windows XP és a Vista Tálcájának „modernizálásához”.

Átalakított tálca

Aki esetleg a Start gombot is szeretné lecserélni a Vistában és a Windows 7-ben látható „gömbre”, ezt is megteheti, egy aprócska alkalmazás, a ViOrb segítségével.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szeretettel Pozsonyból: Koronavírus-járvány – fogy a türelem, lazul a fegyelem

Szeretettel Pozsonyból: Koronavírus-járvány – fogy a türelem, lazul a fegyelem

Kirúgták a Covid-szkeptikus orvost a gyöngyösi kórházból

Kirúgták a Covid-szkeptikus orvost a gyöngyösi kórházból

Magától világító futurisztikus kerékpárút készült Esztergomnál

Magától világító futurisztikus kerékpárút készült Esztergomnál