szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

GSplitE program több szempontból is praktikus választás lehet.

GSplit
E program több szempontból is praktikus választás lehet. Először is nem csak telepíthető, hanem hordozható (portable) változatban is elérhető, így akár egy USB memóriakulcson is állandóan magunknál tudhatjuk.
A másik fontos szempont, hogy darabolásban a GSplit az egyik leggyorsabb szoftver, azok közül, amelyekkel eddig találkoztunk.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

New Folder Wizard
Bár ez nem feltétlenül tartozik a mindennapi teendők közé, néha alakulhat úgy, hogy egyszerre több mappát kell létrehoznunk, s ezt nem szeretnénk egyesével megoldani.
Ilyenkor jöhet jól az ingyenes New Folder Wizard, amely leveszi vállunkról e terhet. A program a letöltés után azonnal futtatható, ennek egyetlen előfeltétele, hogy a Microsoft .NET Framework legyen telepítve a gépünkre.
Ha ez megvan, a New Folder Wizard rendkívüli módon képes automatizálni az amúgy nem éppen izgalmas könyvtárszerkezet létrehozást.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

Miro 2.5
Az új verzió túl sok funkcióbeli változtatást nem tartalmaz, viszont nagyjából négyszer gyorsabb, mint a 2.0-s változat. Kicsit átpofozták a felületet is (nem túlságosan) és új podcast szekciót is találunk benne.
Aki pedig szeret begyűjteni videókat a YouTube-ról, az mostantól még egyszerűbben töltheti le azokat offline használatra.
A Miro a zene szerelmeseinek is praktikus eszköz, hiszen rajta keresztül számos - legális - zenei torrent letöltést érhetünk el.
Szóval aki szeretné az időt elütni egy kis online videózással vagy zenehallgatással, annak feltétlenül érdemes legalább egy próbát tennie a Miro 2.5-ös verziójával.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

TClock
Letöltés után elegendő kicsomagolni egy tetszőleges mappába és elindítani a tclock.exe alkalmazást.
Az első szembetűnő változás a Tálca jobb oldalán látható óra megváltozása lesz. Az idő mellett ettől kezdve a dátumot és a napot is megjeleníti. Ha az alapértelmezett elrendezéssel nem lennénk elégedettek, csak egy jobb klikk az órán, majd válasszuk a TClock beállítások menüpontot. A megjelenő ablakban kedvünk és ízlésünk szerint átszabhatjuk a megjelenést (akár teljesen egyéni felépítést is megadhatunk).
Ha már úgyis a Beállítások ablakban vagyunk, nézzünk kicsit körül itt. A óra beállítási lehetőségei alatt találjuk az ébresztő funkciót. Itt tetszőleges napokra állíthatunk be riasztásokat. A megadott időpontban hangjelzés és az óra villogása jelezheti, hogy tennivalónk van (tetszőleges WAV vagy MIDI fájlt adhatunk meg hangnak). Mondjuk átláthatóbban felépített alarm funkciót láttunk már, de a célnak megfelel.
De a program másra is képes! Bővebben itt olvashatnak róla!
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

EncodeHD
hogy az már lenni szokott a hasonló programoknál, ez is a nyílt forráskódú FFmpeg-re épít (többek között). Telepíteni elvileg nem kell, elegendő bemásolni egy tetszőleges mappába, de szüksége van a .NET 2.0 Frameworkre.
Elindítása után egyszerű fogd és dobd módszerrel kell neki megadnunk a konvertálandó videókat és a legördülő listából kiválasztani a megfelelő célformátumot. Nem kell bajlódnunk a beállításokkal, csak annyit kell tudnunk, milyen eszközre konvertálnánk az adott videót (Backberry, iPhone, Playstation 3, XBox 360, Zune, iPod, PSP stb.).
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatvan-hetven választókerületben lesz MSZP-s jelölt az előválasztáson

Hatvan-hetven választókerületben lesz MSZP-s jelölt az előválasztáson

A német posta már előre, e-mailben kézbesíti bizonyos papír levelek tartalmát

A német posta már előre, e-mailben kézbesíti bizonyos papír levelek tartalmát

Szerbiában leállították a külföldiek oltását

Szerbiában leállították a külföldiek oltását