szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Mint egy színes, folyamatosan változó kaleidoszkóp, olyan az internet világa:...

Mint egy színes, folyamatosan változó kaleidoszkóp, olyan az internet világa: naponta sokmilliónyi új információ, cikk, kép, videó, tanulmány jelenik meg (majd tűnik el rövid időn belül a szem elől). A felhasználó csak kapkodja a fejét, pontosabban az egerét, s ha jól értesült netpolgár szeretne lenni, vagy egyszerűen csak kíváncsi, akkor szinte odaszögeződik a számítógépe elé.

Egy izgalmas téma: Eminem és Mariah Carey vélt vagy valós viszonya

A Chromomulator nevű szolgáltatás azon a webkettes ihletésű felvetésen alapszik, hogy ha valamire sokan keresnek, az feltehetően érdekes is. Így elég meglátogatni a Chromomulator weboldalt, és máris megkapjuk – a folyamatosan frissített – top 100 Google-keresést (a Google Trends alapján), illetve az ezekhez kapcsolódó híreket, blogokat, képeket stb. a Google News, a Digg, a Delicious, a Technorati, a Flickr és a YouTube oldalain. Egy-egy témánál persze az is elképzelhető, hogy nincs hozzá kép vagy videó, ilyenkor találat nélkül tér vissza a szolgáltatás a Flickr-ről vagy a YouTube-ról.
A toplista két részre van osztva, balra 1-50-ig, míg jobbra 51-100-ig találhatók a legnépszerűbb témák, köztük pedig az előbbiekben említett, kapcsolódó oldalak. Sajnos itt is szembesülnünk kellett azzal, hogy milyen kis ország vagyunk, magyar találatra ugyanis nem leltünk a top-ok között, pedig bíztunk abban, hátha egyszer csak meglátjuk a http://www.techline.hu-t.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!