szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Azt előre bocsátjuk, hogy eddig több gépre is feltornásztuk a Windows 7 RC...

Azt előre bocsátjuk, hogy eddig több gépre is feltornásztuk a Windows 7 RC változatát, és még egy AMD processzoros, 512 Mbájtos munkaállomáson, gyengécske, alaplapi videokártyával is használható volt (bár értelemszerűen nem rohant), egy mezei P4-es, 1 Gbájtos konfiguráción pedig kifejezetten kényelmes volt vele a munka. Ezek után az nem túl meglepő, hogy a modernebb gépeken, még több RAM társaságában a Windows 7 tulajdonképpen nem nagyon szorul tuningolásra (ej, ha ezt anno a Vistáról is elmondhattuk volna!).
Mégis, minden rendszeren lehet még csűrni-csavarni az alapértelmezett beállításokat, és így gyorsabbá vagy éppen megbízhatóbbá tenni az OS-t (hozzá nem értés esetén pedig tökéletesen használhatatlan romhalmazt fabrikálni belőle).
Szóval tweak alkalmazások voltak, vannak és lesznek. Mi pedig most megmutatjuk ezek közül a jelenleg legjobban használhatókat, a Windows 7-hez.

StarDock Tweak7
Az egyik legjobban áttekinthető és így kezdők számára is viszonylag biztonságosan használható program a StarDock-féle Tweak7, amely egyelőre béta állapotban van (innen letölthető).

Ez a program sajnos nem lesz ingyenes (a béta változat is csak 30 napig használható, ráadásul a próbaverzióban néhány opció nem elérhető), viszont a pénzünkért cserébe különösebb előtanulmányok nélkül is biztonságosan módosíthatjuk vele a Windows 7 fontos beállításait, így optimalizálva a rendszer teljesítményét.
A program automatikusan is javasol módosításokat, így ha magunktól nem tudjuk, miként fussunk neki a dolognak, máris van némi fogódzónk.

xDn Tweaker
Az xDn Tweaker megszólalásig hasonlít a Microsoft TweakUI segédprogramjára. Eddig is sokan használták az XP és a Vista tuningolására, testre szabására, ám immár a Windows 7 felhasználók is hasznát veszik, mivel az új OS-hez is bekerült néhány extra beállítási lehetőség a programba.

Nincs túlbonyolítva, igaz, nem is kínál hatalmas mennyiségű beállítási lehetőséget, csak az alapvetőke. Cserébe viszont ingyenes!

TweakNow PowerPack 2009
A TweakNow PowerPack 2009-ről nem is olyan régen írtunk egy nagyobb bemutató anyagot.

Ez a program segít a rendszer kitakarításában, a beállítások (köztük számos jól elrejtett opció) módosításában és tartalmaz még néhány extra segédeszközt is, például a RAM-optimalizálót vagy a nyomeltakarítót. A TweakNow nemcsak XP-n és Vistán, hanem a Windows 7-esen is tökéletesen használható.

Ultimate Windows Tweaker
Az Ultimate Windows Tweaker új verziója szintén támogatja a Windows 7-est. A program nem igényel telepítést, azonnal futtatható, ráadásul az alig fél megabájtos kis alkalmazás közel 150 beállítási lehetőséget tartalmaz. A program automatikusan felismeri, milyen rendszeren használjuk, és ennek megfelelően ajánlja fel az opciókat.

Az Ultimate Windows Tweaker ingyenes, gyors, kicsi és jól használható, mindazonáltal a használata megfelelő körültekintést igényel, már csak a módosítható rendszerjellemzők nagy száma miatt is. Az összes közül talán ez a legjobban használható, viszont nem két perc, amíg átrágjuk magunkat minden opcióján.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Real Madrid mellőzte, az Arsenal megszerezte a norvég „csodagyereket”

A Real Madrid mellőzte, az Arsenal megszerezte a norvég „csodagyereket”

Felpörgetik a gyártást, több készülhet a Moderna koronavírus-vakcinájából

Felpörgetik a gyártást, több készülhet a Moderna koronavírus-vakcinájából

Navalnijról és a hackerekről is beszélt Biden, amikor először hívta fel elnökként Putyint

Navalnijról és a hackerekről is beszélt Biden, amikor először hívta fel elnökként Putyint