szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Best of Semmi rosszul sikerült analóg képeket bemutató blogja nyerte a Goldenblog 2009 versenyét a fotóblog kategóriában. Az eredményhirdetést követően többen is hangot adtak annak, hogy egy antiblog nyerte szépség kategória küzdelmét, a zsűri azonban továbbra is vállalja döntését.

Nem minden fotó sikerül, nem mindegyik képen látszik bármi is abból, amit kigondoltunk. Van, amikor a menyasszony feje valahogy nem kerül rá a képre, van, amikor belóg az ujjunk az objektív elé, és van, amikor az égen áthaladó repülőgép csak a fotón nem jelenik meg. A digitális fotók tökéletes világában ezekre a képekre a delete gomb vár, régebben, az analóg korszakban pedig a fiók legmélye. Ebből a fiókból veteti velünk elő a bestofsemmi szerkesztője a kiégett, elmaszatolódott, fényt kapott, bemozdult, de hihetetlenül őszinte képeinket, hogy nevessünk egyet rajtuk és magunkon" - írta fotósunk - egyben zsűritag - Stiller Ákos a véleményét, akivel Hatlaczki Balázs is hasonló véleményen volt:

"A bestofsemmi megmutatja, mennyire érdekesek az átlagközönség által elrontott, kidobásra ítélt képek (egy része). Nagyon szeretem ezeket, lehet tanulni belőlük, olyasmik, mint a readymade-ek, talált tárgyak, például Marcel Duchamp-nál. Ha az ember már megtanult fényképezni, ezekkel a jó-rossz képekkel újra lehet kezdeni, más szempontból, nem a megszokott rutinnal látni és fotózni."

Nagyváthyné Halász Melinda látható a férje által készített képen
 Kenéz Ica esküvőjén. 2001, Nyíregyháza
© http://bestofsemmi.blog.hu


A zsűri döntésén többen felháborodtak: "érthetetlen", "Egy olyan folyóra hasonlít, aminek a felszínét elönti a szemét és ettől a meder alján lévő arany sohasem lesz látható", "A zsüri mondjon le! A többieknek gratulálok!". Az 5. helyezett Kálló Péter azonban másképp látja: "elsőre furcsa oldalnak tűnhet a semmi a felületes érdeklődő számára. Én amikor elkezdtem olvasgatni, nézegetni a képeket, először csak mosolyogtam, nevetgéltem, de a végén vinnyogva röhögtem nagyon sokáig."

A zsűri továbbra is vállalja a véleményét, olvassa el Stiller Ákos hozzászólását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Facebook legfelsőbb bírósága 90 nap alatt nem hozott döntést Trump tiltásáról

A Facebook legfelsőbb bírósága 90 nap alatt nem hozott döntést Trump tiltásáról

Benzines, dízel-, hibrid- vagy elektromos autót? Előnyök, hátrányok

Benzines, dízel-, hibrid- vagy elektromos autót? Előnyök, hátrányok

A Jobbik feljelenti Hollik Istvánt rémhírterjesztésért

A Jobbik feljelenti Hollik Istvánt rémhírterjesztésért