szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Míg a nemrég nálunk is bemutatott Samsung Story Stationt kifejezetten otthoni használatra...

Míg a nemrég nálunk is bemutatott Samsung Story Stationt kifejezetten otthoni használatra készítették, addig az LG XD2 maga a megtestesült mobil merevlemez.
A 12,6 x 8 centiméteres, 1,5 centi magas apróságot akár a zsebünkbe csúsztatva is hurcolhatjuk, egy notebooktáskában pedig szinte elveszik.
Az XD2 kifejezetten elegáns darab, fekete és fehér színben is kapható. A műanyag ház felső részét egy alumíniumlappal erősítették meg, kellően strapabíró, ráadásul a hőelvezetést is remekül megoldották így (plusz fel is dobja kicsit az eszközt külsőleg).

Belül egy 2,5”-os 5400 RPM-es, 8 MB gyorsítótárral ellátott merevlemez van, amelyet a biztonság kedvéért a tokon belül gumi rezgéscsillapítókkal rögzítettek, hogy jobban ellenálljon az ütődéseknek. A biztonságos használat érdekében a ház alsó részén négy apró gumitalpat is találunk, így ha letesszük egy asztalra, nem csúszkál el sehova.
A tokon mindössze egy USB 2.0-s csatlakozót és mellette egy apró LED-et találunk. Utóbbi hivatott jelezni, ha éppen dolgozik a merevlemez.
Nincs külső táp, a készülék az USB csatlakozóról veszi a „delejt”, így kifejezetten praktikus darab mondjuk egy notebook mellé, hordozható külső merevlemezként.
Az XD2 nagyon halk és különösebben nem is melegszik. Eredetileg a Windowsnak megfelelő NTFS fájlrendszerre formázva kapjuk, de természetesen működik akár Linuxszal, vagy Macintoshsal is (utóbbi esetben azért érdemes lehet újraformázni).

Nekünk nagyon tetszett az XD2, bár meglepő módon hozzánk egy 160 GB-os változat került, ilyet viszont sehol sem lehet kapni, minthogy mindenütt csak a 250, 320 és 500 GB-os verziókat tüntetik fel.
A 320 GB-os változat ára átlag 20 ezer forint körül mozog, de akciósan láttunk 24 ezerért 500 GB-ost is. Akinek egy megbízhatóan működő, strapabíró, de mégis elegáns külső mobil merevlemezre van szüksége (akár PC-hez, akár Machez), annak megéri befektetni az XD2 valamelyik változatába.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Kipróbáltuk: LG Arena

Az iPhone megjelenése annak idején nemcsak az Apple-nek tett jót, de kellőképpen felpofozta a mobilgyártókat is.

techline.hu Tech

Ilyen lesz az LG Chocolate BL40

A Black Label sorozat negyedik tagjaként megjelenő új Chocolate BL40 jellegzetes, 4 inch széles...

A Színházi Társaság cáfolja Szabó Lászlót

A Színházi Társaság cáfolja Szabó Lászlót

Furcsa jelzéseket küldött a mobilokra a budapesti City Taxi alkalmazása

Furcsa jelzéseket küldött a mobilokra a budapesti City Taxi alkalmazása

Magyar kutatók utaznak Oroszországba vakcinákat vizsgálni

Magyar kutatók utaznak Oroszországba vakcinákat vizsgálni