szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban mutattunk már remek kis alkalmazásokat arra, miként szerkeszthetjük a...

Korábban mutattunk már remek kis alkalmazásokat arra, miként szerkeszthetjük a letöltött vagy rippelt dalok TAG információit egyszerűen. Erre az esetek többségében ma már a lejátszószoftverek is képesek. Sőt a többségük a rippelésnél le is tölti a dalok információt az internetről.
De mi van akkor, ha adott egy dal, amelyről nem tudjuk, ki az előadó, csak maga a hangfájl van meg a gépünkön. Persze számos mobilra létezik már zenefelismerő szoftver, így a telefont a hangszóró közelében tartva és elindítva a lejátszást, ezek segítségével azonosíthatjuk az adott dalt, majd egy TAG szerkesztővel beírhatjuk az információkat a fájlba.

A MetatOGGer azonban még ennél is egyszerűbb megoldást kínál, ha éppen egy windowsos PC előtt üldögélünk. Ez a program ugyanis a megadott hangfájlt (MP3, OGG, FLAC, WMA stb.) összeveti egy internetes adatbázissal, majd a beszerzett információkkal automatikusan ki is tölti a fájl TAG adatait. Adott esetben az albumborítót is segít beszerezni, bár ebből a szempontból a korábban bemutatott ImageToMp3 Pro kicsit kezesebb.
A MetatOGGer természetesen lehetőséget kínál a TAG információk kézi kitöltésére is, ráadásul szkriptek segítségével automatizálhatunk is benne dolgokat. Sőt még a dalszövegeket is letölthetjük zenéinkhez, egyetlen kattintással.
Ahogyan az lenni szokott, a magyar előadókkal ez a program is hadilábon áll, a külföldieket azonban nálunk gond nélkül felismerte, így jó esély van arra, hogy egy ismeretlen dalról megtudjuk, pontosan ki és mit ad éppen elő benne. Az pedig külön öröm, hogy az így megszerzett ismereteket a program fel is jegyzi helyettünk, közvetlenül a hangfájlba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!