szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A SuperF4 a szoftvervilág igazi nindzsája.

A SuperF4 a szoftvervilág igazi nindzsája. Csendben és könyörtelenül gyilkolja meg az éppen futó, vagy lefagyott alkalmazásokat.
A használata nagyon egyszerű: a Windows + F4 billentyűkombináció megnyomásával egy kalózzászlókról ismerős halálfej szimbólum jelenik meg a hagyományos egérkurzor helyett. Ezt kell a likvidálni kívánt alkalmazás ablaka fölé mozgatni, majd megnyomni az egér bal gombját.

Ha véletlenül idézzük elő a halálfej megjelenését, egy jobb kattintással a Windows Asztalán (vagy az ESC gomb megnyomásával) visszavonhatjuk az elhamarkodott parancsot.
A fagyott alkalmazások kilövésén túl (ez sem csodaszer persze, akad olyan eset, amikor nem működik), arra is használhatjuk, hogy a kilépéskor akadékoskodó programokat azonnal bezárjuk. Így például ha éppen sietünk, megúszhatjuk, hogy a Firefox több nyitot lap bezárásnál figyelmeztessen minket.
Hatékonyabb, mint az Alt + F4 kombináció, de a Feladatkezelő „Feladat befejezése” gombjának használatánál is gyorsabb megoldást jelent.
A dolognak persze van némi veszélye is, hiszen ha például nem mentettünk még el egy dokumentumot a szövegszerkesztőben, az nem fog figyelmeztetni minket erre a tényre az azonnali bezáráskor, és ez az addigi munkánk elvesztésével jár.
Bánjunk tehát körültekintően vele...

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!