szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Sima levelezőkliens esetében létezik pár megoldás arra, hogy megtudjuk...

Sima levelezőkliens esetében létezik pár megoldás arra, hogy megtudjuk, elolvasták-e a levelünket (bár a legtöbb szoftver esetében ez is kimerül a visszaigazolás kérése funkcióban) – az online levelezőknél, például a Gmail, a Yahoo, a Hotmail vagy egyebek esetében azonban már nehezebb ezt kideríteni.

Szerencsére (mint mindenre) erre is van már online megoldás: egy igen érdekes dizájnnal, és még érdekesebb névvel (SpyPig, azaz „kémmalac”) rendelkező weboldal pontosan ezt a szolgáltatást kínálja, ráadásul ingyen. 

A dolog egyszerű alapokon nyugszik: a kémmalac oldalán be kell írnunk e-mail címűnket, illetve a levél tárgyát. Ha ez megvan, az oldal generál egy speciális kódot (illetve egy képet, a kód „alatta” van). Nincs más dolgunk, mint megírni az e-mailt, éppen úgy, ahogyan eddig is – csak ne feledjük a legvégén beilleszteni ezt a kis képet, amolyan aláírásként. Szerencsére a képecskék közül választhatunk, így nem kell ragaszkodnunk a rózsaszínű malachoz, van konszolidáltabb bannerecske is. A képek nem nagyok és nem zavaróbbak, mint egy-két divatos smiley, így a címzett sem panaszkodhat. 

 Amennyiben a címzett megnyitja a levelünket, a kód aktiválódik, és mi máris megkapjuk e-mailben az értesítést (ezért kellett megadnunk a címünket). Tetszés szerint opcionálhatjuk az értesítéseket is. A szolgáltatást online levelezőkre találták ki, de működik Outlookban, Eudórában vagy Safariban is, azaz bármilyen levelezőben, ahol képet tudunk illeszteni a szövegbe. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

E-mail a túlvilágról

Egy bizonyos életkor elérése után az emberek nagy része késztetést...

techline.hu Tech

Film küldése e-mailben

A Windows XP eszközei között egy ügyes videoszerkesztő/filmkészítő program is...