szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az MP3 formátumról elég annyit tudni, hogy egyfajta zenekódolási módszer, az...

Az MP3 formátumról elég annyit tudni, hogy egyfajta zenekódolási módszer, az átlagfelhasználónak nincsen vele különösebb dolga, legfeljebb annyi, hogy ha MP3-lejátszója van, akkor ilyen típusú zenéket gyűjtsön a számítógépén, s vigyen át a lejátszóba (vagy az alkalmas mobiltelefonba).

De vajon hol találunk ilyen muzsikákat? – kérdezheti a jól értesült zenebarát, egyre többet hallva a megszüntetett/bezárt fájlcserélő oldalakról, illetve a legalitás kérdése is felvetődik a tengerentúli perekről érkező hírek tükrében. Nos, gyorsan megnyugtatunk mindenkit, a hazai jogszabályok szerint az MP3-as számok letöltése legális, feltéve persze, hogy saját célra, például a magunk szórakoztatására használjuk ezeket. Probléma legfeljebb a letöltés módjával lehet, sok esetben ugyanis a letöltéssel párhuzamosan feltöltést is végzünk (azaz fájlokat helyezünk el az interneten), ami viszont már törvénybe ütközik. (Ha érdeklik a részletek, tájékozódjon itt).
Cikkünk folytatásában megmutatjuk, hogyan találjuk meg nagy valószínűséggel kedvenceinket, és miként juthatunk ingyen és legálisan MP3 számokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!