szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Egészen pontosan három jól használható programot mutatunk, amelyek közül...

Egészen pontosan három jól használható programot mutatunk, amelyek közül kettő nagyon hasonlít egymásra a funkciók tekintetében, a harmadik viszont teljesen eltérő, ám azoknak, akik a duplikált képektől szeretnének megszabadulni, valószínűleg ez utóbbi lesz a megfelelő választás.

Auslogics Duplicate File Finder
Az Auslogicstól már megszokhattunk, hogy jól átgondolt és megbízható szoftvereket készítenek. A népszerű és szintén ingyenes töredezettségmentesítőjük után most már a duplikált fájlok kigyomlálásában is segítenek.

Szemezgethetünk a listából

Az Auslogics Duplicate File Finder nincs túlbonyolítva. Gyakorlatilag a megszokott windowsos varázslók módszerével kell lépésenként megadnunk, hogy melyik meghajtón és pontosan mi után kutakodunk. Kereshetünk egyezést dátumra, névre, méretre, fájltípusra stb. vagy akár ezekre vegyesen figyelve is. Sőt akár tartalmuk alapján is összehasonlíthatjuk az állományokat, bár ez esetben a művelet sokkal tovább tart (viszont sok esetben célravezetőbb, hiszen lehet, hogy más fájlnéven tárolunk több azonos dokumentumot).

Több szempont szerint is kereshetünk

A keresési kritériumok nem különösebben alakíthatók, de kezdőknek talán éppen ezért lehet jó választás a program.
Találat esetén természetesen nem kezd rögtön a fájlok törlésébe, hanem listába gyűjti azokat, így könnyen kiválogathatjuk, melyikre van szükségünk, és melyikre nem.

Duplicate Cleaner
A Duplicate Cleaner korábban már szerepelt nálunk, akkor részletesen bemutattuk. Azóta megjelent néhány új alverzió, apróbb módosításokkal, plusz funkciókkal (gyors nézet a képekhez stb.), de a lényeg maradt: nem túl szép felületen, gyakorlatilag azt nyújtja, mint az Auslogics programja, viszont nem varázslós felépítésben, hanem egy átlátható felületen választhatunk az opciók közül.

Nem szép, viszont nagyon ügyes!

A program érdekessége viszont, hogy képes hangfájlok TAG információiban is keresni, így ha esetleg több különböző formátumban és fájlnéven tárolunk azonos dalokat, azokat is gyorsan előkereshetjük.

VisiPics
Talán a nevéből is sokak számára következik, hogy a VisiPics a több példányban tárolt képek felderítésében jeleskedik. Nem pusztán fájlnevek alapján, hanem a képek valós tartalma szerint is végez összehasonlítást. 

A hasonló képeket is megkeresi

Bár ez még önmagában nem lenne nagy szó, a VisiPics számára nem előfeltétel, hogy az adott képek azonos formátumban legyenek, az sem zavarja, ha egyik a másikhoz képest el van forgatva, esetleg az egyikből hiányzik egy apró részlet (mondjuk az égen szálló madarak közül kiretusálunk egyet) stb. Így nemcsak a bitre pontosan azonos képeket, hanem akár az egymáshoz nagyon hasonló fotókat, képeket is kimazsolázhatjuk a merevlemezről. Korábban leírtuk már, mi mindennel próbálkoztunk, hogy átvágjuk, de nem dőlt be semmilyen trükknek.
Fotósoknak nemcsak a duplikátumok felkutatásában, hanem az egymásra sok szempontból hasonlító fotók, képek átlátható kigyűjtéséhez, átnézéshez is nagy segítség.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Újsághirdetésben keresik a Hableány-tragédia utolsó áldozatát

Újsághirdetésben keresik a Hableány-tragédia utolsó áldozatát

Csak péntekenként repül már az Air China Budapestre

Csak péntekenként repül már az Air China Budapestre

Koronavírus: a Samsungot is elérte a baj, le kellett állítani a Galaxy Z Flip gyártását

Koronavírus: a Samsungot is elérte a baj, le kellett állítani a Galaxy Z Flip gyártását