szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban mutattunk már egy ügyes kis plug-int, amelynek a segítségével az...

Korábban mutattunk már egy ügyes kis plug-int, amelynek a segítségével az OpenOffice-ban szerkeszthetünk át PDF fájlokat, illetve egy olyan weboldal, amely telepítés nélkül, néhány kattintással átkonvertálja PDF dokumentumainkat szerkeszthető Word vagy Excel fájlokká.
Néha azonban elegendő lenne egy PDF-ből egy adott oldalt törölni, vagy feldarabolni a fájlt, miközben a végeredményt szintén PDF fájlként mentenénk. Ilyenkor kár komoly, kereskedelmi PDF szerkesztőket bevetni, elegendő néhány ingyenes alkalmazás is (OS X alatt még ez sem kell, ott a Preview is képes megoldani ezt a feladatot).

Van választék...

Az egyik ilyen alkalmazás vagy inkább alkalmazáscsomag a PDFTools, amelynek a segítségével pillanatok alatt szétszedhetünk, átrendezhetünk vagy éppen összefűzhetünk DPF dokumentumokat, titkosíthatjuk azokat, esetleg vízjellel (szöveg vagy kép) láthatjuk el őket. A PDFTools gyors és hatékony megoldás a fenti feladatokra, a használata pedig nem igényel pilótavizsgát, nagyon egyszerű, bár nem túl „vizuális”.

Nincs túlbonyolítva, mégis sok dologra képes

A másik ingyenes és könnyen használható eszköz az ArduoPdfMerger, amely kifejezetten a PDF fájlok szétdarabolására vagy éppen összefűzésére szakosodott.

Darabolunk vagy összefűzünk?

Ha lehet, még egyszerűbb a felülete, mint a PDF Tools-nak, így a használatával szerintünk mindenki elboldogul. Kár, hogy a fogd és dobd módszert - legalábbis egyelőre - nem támogatja, mivel az kényelmesebbé tenné a használatát, mint ahogy az is, ha a listában szereplő fájlok közül egyszerre többet is ki lehetne jelölni, mondjuk törléshez.
A program jelenleg alfa változatban van, de nálunk megbízhatóan működött. A használatához Microsoft .NET Framework 2.0 szükséges!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

A leggyorsabb PDF-olvasók

Igaz, hogy az új Adobe Reader már gyorsabban indul, de ennek ára van, ugyanis a...

Ecettel és szódabikarbónával szinte az egész lakást kitakaríthatjuk

Ecettel és szódabikarbónával szinte az egész lakást kitakaríthatjuk

Az idei legszebb magyar szerelmes filmet nevezzük be az Oscarra

Az idei legszebb magyar szerelmes filmet nevezzük be az Oscarra

Vizsgálatot indított az Amazon, miután több vevő csak egy csomag rizst kapott a PlayStation 5 helyett

Vizsgálatot indított az Amazon, miután több vevő csak egy csomag rizst kapott a PlayStation 5 helyett