szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Egér nélkül netezni? Rémálmainkban se jöjjön elő!

Egér nélkül netezni? Rémálmainkban se jöjjön elő! Hiszen hogyan kattintanánk akkor a linkekre, képekre stb.? Pedig van egy ügyes megoldás, amellyel akkor sem jövünk zavarba, ha valamiért nélkülöznünk kellene egerünket. A Mouseless Browsing egy Firefox kiterjesztés, és bár a fent vázolt szituáció (azaz hogy nincs egér) meglehetősen ritka, a kis alkalmazás, már csak érdekessége miatt is, megér egy próbát.

Számok, számok mindenütt

A Mouseless Browsingot (letölthető innen) a kiterjesztéseknél megszokott módon kell a Firefoxhoz adni. Még arra sincs szükség, hogy előtte bezárjuk a böngészőt, hiszen az Eszközök/Kiegészítők gombra kattintva választhatjuk a tűzróka újraindítását (erre ugyanis szükség van a kiterjesztés életbe lépéséhez). 

Újraindítás után különös dolgok történnek: valamennyi, a felkeresett oldalon található link és kattintható elem mellett egy kis kockában egy számot látunk. Ha  Ctrl, illetve az Alt billentyű lenyomása mellett gépeljük be ezt a számot, egy új ablakban máris megnyílik a szóban forgó link. Hogy melyik billentyű aktivizálja a számokat, azt az Eszközök/Kiegészítők/Mouseless Browser/Beállítások menüben dönthetjük el. Itt egyébként még számos egyéb apró jellemzőt is beállíthatunk (de persze a korábbi kattintásos módszer is működik).

Sok apró jellemzőt beállíthatunk

Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy e kiterjesztés használata során az oldalak – érthetően – lassabban épülnek fel, továbbá a sok linket tartalmazó site-ok külleme kissé kuszává válik. Persze ha ez valakit zavarna vagy mégsem nyerné el a tetszését az egér nélküli böngészés, az Eszközök/Kiegészítők/Mouseless Browsing/Letiltás, illetve Eltávolítás pontban ideiglenesen vagy örökre száműzheti a kis alkalmazást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Oroszország kilép a Nemzetközi Űrállomás-projektből

Oroszország kilép a Nemzetközi Űrállomás-projektből

Újabb halálos áldozatokkal járó vonatbaleset történt Egyiptomban

Újabb halálos áldozatokkal járó vonatbaleset történt Egyiptomban

A Trabantokat az út szélén hagyják és kibelezik – 1991. április 23.

A Trabantokat az út szélén hagyják és kibelezik – 1991. április 23.