szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A FotoSketcher segítségével például alig néhány mozdulattal...

A FotoSketcher segítségével például alig néhány mozdulattal „festménnyé” vagy „grafikává” alakíthatjuk a legjobban sikerült fotóinkat, hogy azután akár bekeretezve a falra kerülhessenek. A program ingyenes (bár szívünk joga támogatni a fejlesztést némi adománnyal), ennek ellenére a végeredmény abszolút látványos és profi.

Nem túl bonyolult, csak csúnya...

Ráadásul nulla tehetség kell a dologhoz, és óriási szoftvertudornak sem kell lennünk a használatához, mindössze be kell töltenünk az átalakítani kívánt fotót, kiválasztani a stílust (különféle ceruzás rajzokká vagy festményekké alakíthatjuk át a képeinket), és néhány „csúszka” állítgatásával finomhangolni a konvertálás szempontjait. Még mielőtt bármit csinálnánk a képpel, a preview ablakban minden egyes változtatásról előnézeti képet kapunk, így véglegesíteni csak akkor érdemes, ha már mindent megfelelőnek tartunk (bár van lehetőség utólagos módosításra is, ha elkapkodtuk a dolgot).

Variálhatjuk az opciókat

A program a kép átalakítása mellett akár a keretezésről is gondoskodik, persze nem fizikailag, csak virtuálisan. Az alapértelmezett, modern keret szinte minden stílusnak jól áll, és utána jól mutat a kész kép a rendszer háttérképeként vagy a honlapunkra feltöltve is. Kinyomtatva mondjuk már nehéz elhinni róla, hogy igazi keret...

Ha kell, az eredeti fotót is alakíthatjuk kicsit

A FotoSkecther nem éppen szépségdíjas termék, rég láttunk már ilyen ronda ikonokat, de a használat egyszerűsége és a nagyszerű végeredmény miatt elnézzük ezt neki.
Ha az eredeti fotót esetleg nem sikerülne elsőre tökéletesen átalakítani, játszhatunk még annak kontrasztjával, szaturációjával stb., hogy az átalakításnál a program könnyebben boldoguljon.

Természetesen nem kapunk valódi festményt, de a hatás megtévesztő lesz.
Mivel ingyenes programról van szó, ha ilyen jellegű képre van szükségünk, érdemes adni neki egy esélyt!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Petr Kellner halála adhat lökést a telekompiac fideszes bekebelezésének

Petr Kellner halála adhat lökést a telekompiac fideszes bekebelezésének

Elfogták a férfit, aki mobilokat rántott ki az utasok kezéből az 1-es villamos vonalán

Elfogták a férfit, aki mobilokat rántott ki az utasok kezéből az 1-es villamos vonalán

Kimentek a hivatalos meghívók, jöhetnek az Apple újdonságai

Kimentek a hivatalos meghívók, jöhetnek az Apple újdonságai