szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban írtunk már több olyan szolgáltatásról is, amelyek...

Korábban írtunk már több olyan szolgáltatásról is, amelyek segítségével rögzíthető és visszanézhető, hogy az adott gépen mit szoktunk csinálni. Mutattunk már olyan programot is, amely azt segít visszakövetni, hogy mely programokat használjuk leggyakrabban, sőt azt is, hogy pontosan mikor és mennyi ideig futtatjuk azokat. Egy harmadik megoldás segítségével pedig megpróbálhatjuk kicsit jobban beosztani az időnket. A módszer egyszerű, felmérhetjük, mikor, mit csinálunk, arra mennyi időt szántunk és ténylegesen mennyi ment el vele.

Az About:me is hasonló feladatot lát el. Ezzel az ingyenes Firefox plug-innel figyelemmel követhetjük, hogy mely weboldalakat látogatjuk a leggyakrabban, hogyan oszlanak meg letöltéseink fájltípusok szerint, sőt még azt is, hogy mely órában milyen weboldalakat szoktunk nézegetni.

A használata rendkívül egyszerű, csak ennyit kell beírnunk a Firefox címsorába: about:me
Ezután máris megjelennek a böngészőben a különféle grafikonok, amelyekre kattintva részletes információkhoz juthatunk.
Ha nem is vonhatunk le messzemenő következtetéseket belőle, azért igen tanulságos lehet néhány nap elteltével visszanézni internetezési szokásainkat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!