szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Köztudott, hogy Adobe szoftvereke egy részéért, például a Photoshopért...

Köztudott, hogy Adobe szoftvereke egy részéért, például a Photoshopért, bizony mélyebben kell a pénztárcába nyúlni. Zsákbamacskát viszont senki sem szeretne venni, pláne ilyen áron. Ezt persze a szoftvergyártó is felismerte, és számos termékéhez kínál trial verziót. Ettől persze nem lesz mindenki boldog, főleg azok nem, akiknek kevés a hely a merevlemezén, vagy csak egyszerűen nem szeretnek trialokat próbálgatni.
Nekik szolgál egy érdekes szolgáltatással az Adobe: anélkül, hogy bármit letöltenének, egyszerűen a böngészőjükben próbálhatják ki az ismert és kevésbé ismert Adobe termékeket.
A virtuális környezetet a Technical Communications Suite 2 csomag formájában kínálja az Adobe.
Kattintsunk bal oldalon a TestDrive feliratra.

Belépő a virtuális programokhoz

Innen a Runaware weboldalára kerülünk (ez a cég kínálja az alapot a virtuális szoftverkörnyezethez), ahol három lehetőség közül választhatunk: első helyen – ajánlottan – választhatjuk az online próbát, de ha úgy tetszik, letölthetünk trialokat vagy igényelhetünk TrialDVD-t.
Mielőtt azonban eljutnánk a virtuális környezethez, át kell esnünk egy angol nyelvű kérdőív kitöltésén (bár akkor sincs semmi, ha ezt kihagyjuk), illetve egy rövid regisztráción (ez utóbbi viszont kötelező).
Következő lépésben a szolgáltatás ellenőrzi, hogy a gépünk és a telepített összetevők elégségesek-e a virtuális környezet megjelenítésére. Ha probléma adódna, jól érthető súgó segít annak orvoslásában. Ha minden rendben, megtekinthetjük a programválasztékot.

Tessék választani!

Jelenleg az Adobe Framemaker 9-et, az Adobe RoboHelp 8-at, az Adobe Captive 4-et, az Adobe Photoshop CS4-et, az Adobe Acrobat Pro Extendedet és az Adobe Presenter 7-et tesztelhetjük a böngészőnkbe. Ha bármelyik itt felsorolt program nevére rákattintunk, megnyílik egy ablak a böngészőnkben, és benne a program szakasztott mása. Valamennyi funkció él, azaz minden tetszés szerint kipróbálható.

Minden egyes funkció kipróbálható

Mindez remekül hangzik, azonban a negatívumokról is szólnunk kell. Például arról, hogy az ilyen online demó meglehetősen lassú (olykor hosszú másodperceket kell várni egy-egy kép felépülésére), illetve arról, hogy ugyan teljes projekteket végrehajthatunk így a böngészőnkben, csak épp nem tudjuk elmenteni a végeredményt. Az sem mondható kedvezőnek, hogy például a Photoshop CS4 esetén csak megadott képekkel dolgozhatunk, nem importálhatunk be képeket a saját merevlemezünkről.
Ezzel együtt érdemes közelebbről is szemügyre venni ezt az érdekes tesztelési lehetőséget, hiszen még csak tárhelyet sem kell áldoznunk rá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy órát vesztegeltek az utasok, mert a vonat elhagyta két kocsiját

Egy órát vesztegeltek az utasok, mert a vonat elhagyta két kocsiját

Marabu Féknyúz: Titkos infók

Marabu Féknyúz: Titkos infók

Új alapokon a német-szovjet viszony: lőnek és segélyeznek – 1990. november 28.

Új alapokon a német-szovjet viszony: lőnek és segélyeznek – 1990. november 28.