szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Oldalunkon számos slideshow-készítő programot mutattunk már be, például itt...

Oldalunkon számos slideshow-készítő programot mutattunk már be, például itt,  itt, sőt Mac-eseknek itt és itt. Úgy gondoljuk azonban, hogy olvasóink is szívesen megismerkednek újabb és újabb hasonló programokkal. Ezúttal nem is programot, hanrem egy ingyenes slideshow-készítő szolgáltatást mutatunk be, amelynek használatához semmit sem kell letöltenünk, csupán a feltöltés a feladatunk. Mármint  azon fényképek, videók, zenék feltöltése, amelyekből slideshow-t szeretnénk készíteni.

Az életed: tökéletesen mixelve

A szolgáltatás a One True Media névre hallgat, és számos ügyes szerkesztő eszközzel szolgál a diashow-k színesítésére. Persze ahhoz, hogy használatba vegyük, először át kell esnünk egy rövid kis regisztráción. Ezután következhet a képek (videók) feltöltése (a szolgáltatás egyébként megadja a várható feltöltési időt is, 400 Kbájtra).  A feltölthető fájltípusok listája is tartalmas: .mpeg, .mpg, .mp4, jpg, .mov, .avi, .wmv, .3gp.

Ennél egyszerűbb nem is lehetne: pár kattintás csupán a feltöltés

Ha feltöltöttük a fényképeket, kezdődhet a móka, azaz a slideshow színesítése. Különféle képáttűnési hatások közül választhatunk, a videóknál animációkat alkalmazhatunk. Választhatunk a szolgáltatás által felkínált zenét is, de persze saját muzsikát is feltölthetünk (az ingyenes alapverzió 3 zeneszám feltöltését engedi).

A kezelőfelület is jól áttekinthető

Ha úgy véljük, nincs elég ötletünk egy látványos slideshow elkészítéséhez, csak kattintsunk a Watch menüpontra, ahol kategóriákba szedve nézhetjük meg, milyen „műsort” állítottak össze mások, s ezekből is meríthetünk apró tippeket, furfangokat.
Amikor elkészült a bemutatónk, megvásárolhatjuk DVD-n feltölthetjük valamelyik videomegosztóra, például a Youtube-ra, beágyazhatjuk a kódját weboldalunkba, illetve elküldhetjük a linkjét ismerőseinknek, hogy ők is megnézhessék, hogy például hogyan telt a nyaralásunk.

Többféle lehetőség közül választhatunk, ha elkészült a bemutatónk

Van viszont, amit nem enged az ingyenes szolgáltatás: nem tudjuk elmenteni a merevlemezünkre a slideshow-t (viszont az is igaz, hogy így nem a mi gépünkön foglalja a helyet), de persze ha később fellépünk az oldalra, ott természetesen megtaláljuk.
Aki pedig többre vágyik ennél, annak sem kell más programot vagy szolgáltatást keresnie, némi felár fejében ugyanis megkapja a prémiumcsomagot, amivel – többek között – már mentheti is a saját gépére a slideshow-t.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!