szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Hogy eddig miért nem implementáltak ilyen szolgáltatást a Facebookba, az rejtély:...

Hogy eddig miért nem implementáltak ilyen szolgáltatást a Facebookba, az rejtély: lehet, hogy nem jutott eszükbe (nem valószínű), de az is lehet, hogy csak most jött el az ideje. Tény azonban, hogy nemsokára érkezik a Web Voice nevű szolgáltatás. 

A WebVoice-ot a Vivox nevű cég fejleszti – a Second Life kapcsán lehet ismerős a név, de ők fejlesztették ki a SOE (Sony Online) hangos csevegőjét is. A Web Voice feature listáját elnézve, egy igen kellemes kis szoftverről van szó, a kérdés már csak az, hogy mennyire lesz majd sikeres a Facebook-integráció? 

A szolgáltatás jelenleg zárt-béta tesztelés alatt van, egyelőre annyit tud, hogy a Facebook felhasználók felhívhatják a „barátok”-hoz adott felhasználókat. A WebVoice (akárcsak a Skype) kristálytiszta hangalapú telefonálást tesz lehetővé, ugyanazon extrák mellett – fájlküldés, konferencia - mint a Skype.

Végső verziójában a szolgáltatás egy plugin (kiegészítő) lesz, amit minden Facebook felhasználónak telepítenie kell majd, legalábbis ha ingyen akar telefonálgatni. A Skype-ot legyőzni azért nem lesz könnyű: még ha mind a 300 millió facebookos telepíti is a WebVoice-ot, akkor is le lesz maradva a Skype mögött: ők ugyanis 480 millió felhasználóval rendelkeznek jelenleg. A hivatalos Vivox sajtóbejelentés itt található (pdf).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!