szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Régebben a képernyővédők - a szórakoztatás mellett - fontos feladatot...

Régebben a képernyővédők - a szórakoztatás mellett - fontos feladatot teljesítettek: védték a régi monitorokat a „beégéstől". Mára leginkább szórakoztatási célból indulnak csak el a legtöbb gépen, hiszen a TFT monitoroknál ez a veszély nem különösebben fenyeget.
Aki esetleg internetről letöltött - vagy akár saját készítésű - Flash animációkat szeretne képernyővédőként használni, vagy éppen közzétenni azt az interneten, annak remek megoldást jelenthet az alábbi kis program.

A FlashForge eredetileg shareware-ként debütált, de immár ingyenesen le lehet tölteni a készítők oldaláról. 
A program segítségével néhány mozdulattal alakíthatunk át egy SWF állományt tökéletes, windowsos képernyővédővé.
1. A FlashForge elindítása után ki kell választanunk a kívánt SWF fájlt vagy Flash projector EXE-t.

2. Ha ez megvan, a Preview Window gombra kattintva megadhatjuk, mi jelenjen meg a képernyőkímélők kiválasztásakor látható előnézeti ablakban. 

3. A Settings Window gombra kattintva megadhatunk egy tetszőleges képfájlt, amelyet a felhasználók megjeleníthetnek a képernyővédő kiválasztásakor a Beállítások gombra kattintva.
4. Végül a Saver Options gombra kattintva engedélyezhetjük az interaktivitást (hasznos, a Flash dokumentum interaktív elemeket is tartalmaz), sőt akár lejárati időt is meghatározhatunk, így a képernyővédőből akár „próbaverziót" is kreálhatunk.

5. A Next gombra kattintás után kiválaszthatjuk a célmappát, illetve az Installer Messages részben lecserélhetjük a telepítő program szövegét, majd újfent a Next gombra kattintva elkészül a telepítőprogram (illetve előtte még megadhatjuk, hogy a telepítő lefutása után mi történjen).

A kész telepítőre duplán kattintva azonnal aktiválhatjuk újdonsült képernyővédőnket, és a telepítőt természetesen szabadon megoszthatjuk másokkal is.

Rém egyszerű az egész! Arra viszont érdemes vigyázni, hogy ha mondjuk egy Flash-es játékból vagy egyéb, interaktív Flash alkalmazásból készítünk képernyővédőt, az eredeti alkalmazásnak tartalmazni kell kilépési lehetőséget, különben a képernyővédő elindulása után meggyűlik a bajunk annak leállításával. 

Ez különösen internetről letöltött Flash játékok esetében fordulhat elő.
Ha pedig már a letöltéseknél tartunk: korábban több alkalmazást is mutattunk, amelyekkel Flash animációkat lehet letölteni az internetről, illetve olyan megoldásokat is, amelyekkel különféle videoformátumokból lehet SWF formátumra alakítani videókat.
Aki pedig nem szeretne átalakítani Flash fájlokat, inkább csak letöltene néhány érdekes képernyőkímélőt, a cikk alatt a Kapcsolódó anyagok részben találja korábbi anyagainkat a témával kapcsolatban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Arra ne számítsunk, hogy egyből beindulnak majd a kocsmák és szállodák

Arra ne számítsunk, hogy egyből beindulnak majd a kocsmák és szállodák

Gimnáziumi tanárok állnak ki az iskolanyitás miatt aggódó kollégáik mellett

Gimnáziumi tanárok állnak ki az iskolanyitás miatt aggódó kollégáik mellett

A közmédia nem forgat filmet az őszödi beszédről

A közmédia nem forgat filmet az őszödi beszédről